История на града Лом и Ломска околия Т.III от Избрани произведения в 5 тома

Автор: Димитър Маринов

Коментари: 2

Издател Изток-Запад
Брой страници 646
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 925 грама
Размери 14x22
ISBN 9786191522620
Баркод 9786191522620
Категории Книги за България, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 24.00 лв.

Уникален неиздаван досега труд на големия народовед Димитър Маринов. Като пряк свидетел и участник в повечето събития Маринов ни завещава наблюденията си от развиващия се тогава крайдунавски възрожденски град, които дават представителна картина не само за живота и борбите на ломчани под турско, но и на всички българи. В този труд авторът пресъздаа сравнително цялостна картина на социално-икономическия и политически живот в Северозападна България през втората половина на XIX -то столетие. Проследени са политическите движения в Северозападна България до Освобождението, подготовката, развитието и потушаването на Видинското въстание от 1850 г. Сам очевидец и участник в повечето бурни събития на онази епоха авторът описва учредяването и дейността на революционните комитети в Лом, Белград и Браила.
Тези и други автентични данни превръщат книгата в безценен извор на исторически данни, даващи представа за борбите и стремежите на предците ни. Текстът е изпъстрен с поразително дълбоки наблюдения за българския национален характер и душевност.

от Лом - перлата на Дунава / дата: 20 дек 2013

От името на всички граждани на великия град Лом поздравяваме автора и издателството за ярката инициатива! Каним ви на тържествено посрещане на Новата година на хапка и пийка и представяне на книгата и срещи с автографи. Добре сте ни дошли!

от Директорката / дата: 19 дек 2013

Задължителна за всички жители и гости на великия град Лом! В местното читалище ще я представим скоро, само да се потвърди участието на автора! Очаквайте новини!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg