Конфликтът: модели и случаи на анализ

Автор: Евгения Василева

Коментари: 1

Издател Албатрос
Брой страници 296
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 505 грама
Размери 18x25
ISBN 9789547511118
Баркод 9789547511118
Категории Право. Същност и видове, Право, Книги

Тази книга превежда теориите за възникването и разрешаването на конфликта на езика на практическото им приложение. Тя е за влъстта и политиката, за доверието и конфликтите между личностите, в общностите и помежду им, а най-вече за промените в социалния свят и опита да се прилагат модели за тяхното обяснение. Всеки конфликт преминава през границите на рационалността. "Конфликтът - модели и случаи за анализ" чудесно разказва и обяснява 90 конфликта от древността до съвременния свят и ни показва, че уроците на историята се повтарят, защото не се научават /най-вече от политиците/.
Доктор Евгения Василева е главен асистент в катедра "Международни отношения" на УНСС. Работи в областта на анализа и разрешаването на конфликти и кризи; теориите на международните отношения и международната политическа икономия; рисковите профили, проблемите на икономическата сигурност и оценката на публичните политики.

от Христо Георгиев / дата: 31 окт 2019

Неуспешен опит за интердисциплинарен анализ. Авторката явно няма какво да каже по темата. Тежък, наукоподобен стил, личи си липсата на практически опит в материята.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg