Поетика на киното

Автор: Красимир Крумов

Коментари: 1

Издател Агата-А
Брой страници 692
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 850 грама
Размери 15x21.5
ISBN 9789545400834
Баркод 9789545400834
Категории Кино, Изкуство, Книги

"Поетика на киното" предлага радикално нов поглед към явлението Кинематограф. Книгата представлява опит да се построи разгърната философски обоснована и практически приложима система на кинематографичното изкуство. Като оспорва доминиращата традиция на семиологическите и психологически възгледи и като отхвърля светския тип естетики, авторът разкрива извънзнаковата, ипостасна природа на кинообраза.
В тази светлина са анализирани основните кинематографични закони, похвати, кодове и изразни средства, а една обширна част е посветена на драматическия филмов разказ, на неговите елементи, величини, категории, структура и модели.
"Поетика на киното" е плод не само на дългогодишни теоретически занимания и работа със студенти, но представлява и личната равносметка на автора като сценарист и режисьор. Книгата е насочена към студенти и специалисти по кино и медии, както и към широк кръг читатели, интересуващи се от изкуство, философия, теология, естетика и хуманитаристика.

от Безата / дата: 22 дек 2012

След обстоен преглед, на пасажи, в един друг сайт, предлагам спокойно да се пропусне. Липса на последователност в мислите, както и купешкият изказ, я превръщат в квинтесенция на екзистенцията. :Д Всеки, който се е интересувал по въпроса, може да различи руските трудове. Разбира се, за да е по - пълно на места се различава и френският поглед с чилийски характер. ,)

" Кинематографистът получава достъп именно до този пластически израз на зрелищното и трябва да усвоява начините, средствата и законите, по които да го обработва, за да трансцендира Реалността."

Подходящо заключение, за подгряване на кандидат - студенти, но крайно неподходящо, за претенциите на темата !!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg