Три забележителни точки върху медианите на триъгълника

Автор: Сава Гроздев; Веселин Ненков

Коментари: 3

Издател Архимед
Брой страници 64
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 117 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547791367
Баркод 9789547791367
Категории Математика, Природо-математични науки, Природни и точни науки, Книги

Книгата е предназначена за студенти, включително и за бъдещи учители по математика и информатика. Тя ще представлява интерес за активни учители, ръководители на школи и изявени ученици. Написана е разбираемо и увлекателно. Нейните автори проф.дпн. Сава Гроздев и Веселин Ненков, доктор по педагогика, са утвърдени специалисти по педагогика на математиката. Те участват в редица национални комисии към МОМН, свързани с обучението на ученици и студенти. Ръководители са на школи за квалификация на учители, изнасят лекции и четат основни университетски курсове.
Настоящата книга е посветена на геометрията на триъгълника и може да служи за задълбочено усвояване на апарата на барицентричните координати. Тя има и монографичен характер по разглежданата тема за три точки върху медианите в триъгълника. Представените резултати са генерирани спомощта на компютър и са добър пример за проследяване на научно-изследователския процес, който включва разнообразно експериментиране, формулиране на хипотези и строги математически доказателства.

от Димитър Цветанов / дата: 09 окт 2015

Наистина полезна книга! Всеки, който иска да научи и използва геометрията, трябва да изучи тази книга!

от Пламен Арсов / дата: 10 юни 2015

Книга за геометрията на днешния ден. Авторите са двама от водещите български геометри - професор Сава Гроздев и доцент Веселин Ненков. Мощните алгебрични методи, изложени в книгата, откриват нов път в Евклидовата геометрия. Можем да се гордеем, че тази книга е на български език и с български автори!

от Димитър Стойчев / дата: 10 юни 2015

Прекрасна и актуална книга. Сведенията, които се излагат в книгата, са основен работен инструмент за изследвания в Евклидовата геометрия през последните години. Прекрасно изложение. Книгата е полезна за ученици, учители и студенти от педагогическите специалности. Полезна е и за преподаватели о т педагогическите факултети, а и за всички любители на геометрията. Тя ще им отвори вратата към съвременните изследвания в областта на Евклидовата геометрия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg