Възродителният процес и българите мохамедани

Автор: Веселин Божков

Коментари: 1

Издател Пропелер
Брой страници 416
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 360 грама
Размери 14x21
ISBN 97895493671348
Баркод 97895493671348
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Многобройни са данните, които разкриват героичната и самоотверфена борба на българския народ срещу геноцидната и асимилационна политика на петвековния поробител. В тези съдбовни дни за неговото оцеляване българското Възраждане и Възродителният процес имат решаващо значение за запазване на българското съзнание на огромна част от нашия народ, както и за завръщането на много от помохамеданчените и потърчени българи към българската народностна, православна и именна принадлежност на своите предци.
С пълно основание Възродителният процес се определя като едно голямо българско дело, което ще остане завинаги в историята на българия като велик и спасителен акт за оцеляване на български народ, както и за пробуждане, възраждане и утвърждаване на българското съзнание на значителна част от помахеданчените и потурчени българи.
Поради непоследователната и недалновидна, а в някои случаи и продажна политика, на повечето управляващи в България, както и липсата на национална доктрина, българите мохамедани продължават да бъдат обект на провежданата от Турция асимилационна политика. В тези изконни български земи България я няма, тя вече изчезва, каквато реална опасност от ново "турско присъствие" застрашава нашата родина.

от Кирил / дата: 17 юни 2012

Тази книга трябва да се чете и да се знае от всички. Стига сте си държали главите заровени в пясъка

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg