Ръководство и култура в организациите за социална работа

Автор: Росица Симеонова

Коментари: 0

Издател Ибис
Брой страници 240
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 396 грама
Размери 23x16
ISBN 9789549321685
Баркод 9789549321685
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Темата на монографията интегрира четири изследователски проблема, които се проучват в тяхната същност и взаимна обвързаност.
Първата глава е посветена на социалната работа като фундамент и на организациите за социална работа като контекст, в който се изследва същността, проявленията и взаимовръзките между организационната култура и ръководството.
Във втора глава изследователското внимание се фокусира върху феномена организационна култура - нейната същност и значение, възникване и развитие, съдържание, културата като контекст на социалната работа.
Трета глава на книгата е посветена на ръководството и взаимовръзките му с организационната култура. Проучват се въпросите за същността на ръководството /управление, лидерство/, стилове на ръководство, пресечни точки между ръководство и организационна култура, управление и промяна на организационната култура.
В четвърта глава се изследват властта и влиянието като атрибути на ръководителите, като инструменти за ефективно управление и като средства за повлияване на организационната култура.
Теоретичният анализ на отбелязаните пробми е продължен чрез емпирично изследване на типа култура, стила на ръководство, видовете власт и прилаганите тактики за влияние в организации за социална работа.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg