Книга за ножовете: ножове, брадви, инструменти

Автор: Карстен Боте

Коментари: 1

Издател КСХ---Хаджидимитров
Брой страници 194
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 404 грама
Размери 22x15.5
ISBN 9789549283211
Баркод 9789549283211
Категории Енциклопедии и справочници, Книги

"Книга за ножовете" предлага пълна и систематизирана информация за ножове, брадви и режещи инструменти, написана от Карстен Боте - експерт по хладни оръжия и страстен ловец, автор на утвърдени и успешни специални издания.
Ножовете и брадвите са основен инструмент за човека от незапомнени времена, а тяхното очарование привлича и до днес. Книгата се откроява с практичната си информация, обръща се внимание на характеристиките на ножовете, брадвите и инструментите, като се дават насоки за правилното боравене с тях. "Книга за ножовете" е незаменим съветник за всички любители на ножове и режещи инструменти.

от Ристу / дата: 27 дек 2011

Много скъпа. Ако беше 10-15 лв, бих я взел.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

От праисторическия човек до днес хората ползват режещи инструменти. Безспорно най – употребявани и популярни сред тях са ножовете. Именно на тях основно е посветена и книгата на Карстен Боте. В нея той прави не просто един каталог с хубави снимки и суха теоретична информация, а разглежда чисто практично изработването на ножовете, видовете стомана, техните дръжки и кании. Много достъпно обяснява техниките на заточване и полиране на ножовете. Обръща внимание на боравенето с ножовете според тяхната конкретна цел, начина им на носене и поддръжката им. Отделна глава е посветил на сгъваемите и специални ножове.


В книгата има интересна информация и за друг режещ инструмент съпътствал човека в неговото развитие, а именно брадвата. Отново авторът се спира на видовете брадви, тяхното изработване и употреба.


Накратко са споменати триони, отвертки, ножици и някои други инструменти за обработка на дървесина.


Книгата е освен интересна, би била и много полезна за всички любители на ножовете и други режещи инструменти, особено ако те самите полагат грижи за тяхното добро състояние.

Красен Пенев, Хеликон Шумен