Промяната. Как да я постигнем, когато е трудна

Автор: Чип и Дан Хийт

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 312
Година на издаване 2011
Корици твърди
Език български
Тегло 540 грама
Размери 22x15
ISBN 9789543218172
Баркод 9789543218172
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

В живота си ние приемаме много промени – не само бебетата, но женитбите и новите домове, и новите технологии, и новите служебни задължения. Междувременно нашето поведение е влудяващо неподатливо на промяна. Пушачите продължават да си пушат и децата продължават да дебелеят, и съпругът ти никога няма да си сложи мръсната риза в панера за пране.

Следователно има лесни промени и трудни промени. Кое отличава едните от другите? В тази книга ние застъпваме тезата, че успешните промени следват обща схема. Те изискват от лидера на промяната да направи три неща едновременно, основното от които е, че за да промениш нечие поведение, ти трябва да промениш ситуацията на този човек.

Ситуацията не е цялата игра, разбира се. Можеш да изпратиш алкохолик на рехабилитация, където новата обстановка ще му помогне да изчисти организма си. Но какво става, когато си тръгне от клиниката и загуби това влияние? Можеш да видиш нарастване на продуктивността на служителите си, когато шефът на търговията ги сръчка, но какво става после, когато ситуацията отново стане нормална? За да промениш поведението на индивидите, ти трябва да влияеш не само на тяхната обстановка, но и на сърцата и умовете им (които обаче често са на различни мнения, естествено).

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Книжният пазар предлага богат избор от книги, посветени на промяната, но в „Промяната. Как да я постигнем, когато е трудна“ е изложен наистина ефективен и мотивиращ метод за извършването й на всички нива и във всички области. Множеството вдъхновяващи примери говорят за едно-промяната е възможна, дори това да изглежда немислимо.

В началото на книгата Чип и Дан Хийт запознават читателите с любопитни резултати от още по-любопитни и интересни социологическо-психологически експерименти, с което грабват вниманието и не оставят място за колебание: става ясно, за пореден път, че в човешкото съзнание се борят две същности - разумната и емоционалната, че самоконтролът има своя лимит. Ключът е да се намери точния начин на въздействие както върху разума, така и върху емоционалността. Всеки един пример подкрепя изложената след това теория, която показва стъпка по стъпка пътя на случването на промяната.

Определено всеки има какво да научи за себе си и какво да извлече от споделения опит, а ако целта е промяна-не се колебайте, а инвестирайте в тази книга.

Кристина Калайджиева, Хеликон Благоевград