Отрова в чинията. Истината за това, което ядем

Автор: Росица Тодорова

Коментари: 10

Издател Распер
Брой страници 240
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 273 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543450329
Баркод 9789543450329
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 16.00 лв.

В книгата ще са разкрити потресаващи истини за храненето на съвременния човек. По какъв начин хранителната индустрия ни трови и убива. Какво е съдържанието на хляба, колбасите, млякото, кашкавалите, лютениците, сирената, кетчупите, шоколадите, сладкишите и пр. Дали не провеждат с нас генетичен експеримент, като използват онова, без което животът ни е невъзможен - храната? Това са въпросите, на които ще се опита да отговори тази нова книга...

от Аднан Синан / дата: 02 авг 2017

Написаното в книгата ме шокира, макар че имах представа какво преставлява днешната хранителна индустрия. Как проиводителят натъпква храните не само с вредни напълнители, но и с огромно количество химически добавки, които ни разболяват всекидневно, да не говорим за най-уязвимите - нашите деца. Не е само гм-ото, натриевия глутамат, лепилото за храни - забравих името му, изключително опасниете подсладители като аспартама, канцерогенния соев лецитин, добавките с индекса Е, някои от които отдавна са забранени в Европа. Аз имам диабетик в семейството си и се чудя как може в саламите, киселите млека и др. да се добавя нишесте в огромни количества и да не се предупреждава, че са опасни за страдащите от тази болест. През зимата моята дъщеря, която много обича фреш от портокал, получи такава алергия от портокали, че се налагаше месеци наред да я лекуваме. Някой ще ми даде ли отговор на въпроса - има ли организация, която да инспектира производителите, да ги проверява и глобява?!

от Lidia n. / дата: 01 юли 2017

Авторката "не е преписала" от други книги, а е взела "информацията" от други книги. Хей, форумци, не злобейте! Знаем кой пише злобните коментари.
Хубаво е, че има такива книги, които ни отварят очите за храните, които употребяваме. Така добиваме представа как производителите тарикатстват, снижавайки себестойността на храните чрез евтини и фалшиви съставки. Питам се - докога? и защо българите продължават да купуват кренвирши от 4 лв и сирене - за 3 лв, когато в първите няма никакво месо, а бог знае какво, а във второто - палмово масло, желатин, соя и какво ли още не.
ТРябва да се вдигнем срещу мошеничествата на производителите на храни.

от Марин Конев / дата: 12 апр 2017

От книгата разбрах, че всичко в магазините е отрова. Но градските жители сме лишени от възможността да купуваме здравословни продукти. Лошото е, че никой не инспектира производителите, а и вероятно стандартите вече са променени и нямат нищо общо с онези преди 1989 г. Дори да има глоби, мошениците производители си плащат и продължават в същия дух. Дори скъпите колбаси от 25-30 лв. са нагъчкани с химикали. Наскоро купих мезето "бански старец" - няма да казвам името на фирмата производител, но въпреки огромната цена, беше пълно с кости и сланина, вместо качествено месо. Да не говорим за консервантите, подобрителите и пр. Но такъв вид книги ни предупреждават да внимаваме, да четем етикетите и по възможност да се предпазваме от храните-отрови.

от Издателите / дата: 09 ное 2016

Приемете тази книга като призив да внимава българинът с какво се храни, защото ракът и други сериозни заболявания в последните години се разпространяват със скоростта на епидемии! Не променим ли веднага храненето си, не заложим ли на здравословни храни, никой не е застрахован да пострада и цял живот да живее в страдания или да си отиде от този свят преждевременно. Миналата година чух по радиото от едно светило на нефрологията, че в България чакали за тррансплантация на бъбрек около 700 души; преди няколко дни същото светило каза по едно радио, че чакащите вече са 3000! Направете си сами изводите! Защото българите започнаха толкова бързо да губят бъбреците си!?

от Издателите / дата: 09 ное 2016

ДО ivanova: авторите изрично са посочили, че са използвали открити източници по темата - "не са преписали", а са се позовали. Освен това можете ли да кажете от кои "книги" са "преписали"? Книгата е създадена на базата на български и чужди източници.Аргументирайте твърденията си! Представяте ли си как имаме наша лаборатория, в която изследваме всяка храна или химическа добавка в нея?! Възможно ли е това според вас?

от Петьо Симов / дата: 09 ное 2016

Прочетох книгата и се ядосах, защото авторите ни внушават да не ядем всичко, което се продава в магазина! Вероятно описаното съдържание на храните е вярно, но ми се струва, че вредата от добавките е преекспонирана. Пък и не съм прочел някакви аргументирани изследвания за вредата от ГМО и добавките с индекса Е. Засега не са ни посочили с какво да се храним всъщност?!
Оня ден имах семеен празник и реших да купя някакво хубаво мезе за трапезата. Половин час четох етикетите и мислех да снимам някои от тях и да ги пусна във фейса - имах усещането, че тези уж "деликатеси", съдържат цялата таблица на Менделеев и някакви нови химически съединения, които не са ми познати от ученическата скамейка...

от Тодорова / дата: 05 юни 2011

Материалите в книгата са събирани с години, примерно от 2001 г., когато започнах да издавам вестника "Диети за здраве и красота", вестника наследи луксозното списание "Хляб и вино". Последваха книгите "Какво не знаем за това, което ядем" и "Чудодейни средства за отслабване и здраве". Така че темата за здавословното хранене е запазена марка на издателство РАСПЕР.

от До Иванова / дата: 05 юни 2011

Информацията в интернетенциклопедията е общодостъпна и може да бъде използвана от всеки. Авторката е направила превод от Уикипедията за термофилните дрожди. А книгата е потресаваща и всяко семейство трябва да я има в къщата си, за да може да се предпази от храните химикали и храните мутанти, които ни обричат на болести и дори смърт. Крайно време е българинът да се възпротиви на съвременните хранителни технологии, зад които стоят едни престъпни производители (да не изброяваме; но те са дори за затвора), натрупали на наш гръб огромни печалби. Ние хвърляме огромни пари за храни отрови, вместо за натурални полезни за здравето храни.

от Rizova / дата: 29 мар 2011

Книгата заслужава похвала. изложени са резултати от многобройни, основно чуждестранни изследвания, свързани с медицината и храненето. информацията действа стресиращо, но е напълно правдива, книгата е написана със загриженост за здравето на българската нация. дано да има повече такива книги на пазара! Истината не бива да се скрива. авторката има честно отношение към изложените данни.

от ivanova / дата: 18 мар 2011

Авторката е преписала от други книги.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Стряскаща книга!!!

 Разгръщайки “Отрова в чинията” на Росица Тодорова си подготвен да прочетеш за вредата от всякакви повече и по-малко познати консерванти, оцветители, овкусители, нитрати,нитрити и дори пестициди попаднали в храните. Това, което не очакваш, е да разбереш, че някои от основните продукти и такива които смяташ за много полезни и необходими за организма се оказват вредни в някои условия. Авторката хвърля нова светлина върху храни като:

- меда, който трябва да се консумира неразтопен, защото, преминал през топлинна обработка става канцерогенен

- млякото, което също не е безобидно, тъй като при честа употреба възрастните могат да развият рак, а според една нова теория може да се окаже и една от причините за внезапната смъртност при малките деца

- соята, която безспорно е източник на важни въглехидрати, но според последните проучвания влияе зле на мозъка, като често може да е причина за по-късно развитие на Алцхаймер

- хлябът, който е много полезен за организма, но само ако зърното е било съхранено както трябва, защото един процес на гниене няма как да бъде забелязан след опичане, а консумирането на такъв хляб също би било много вредно

В книгата има много нови факти и предположения, които са още в сферата на недоказаното - като например изпращането на ваксини за страните от третия свят, в които умишлено са поставени  вещества, убиващи сперматозоидите и предизвикващи последователни аборти при жените с цел прекратяване на възпроизвеждането.

Наистина стряскаща книга.

Мария Георгиева, Хеликон Бургас