Лидерът в теб

Автор: Дейл Карнеги

Коментари: 1

Издател Кибеа
Брой страници 280
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 308 грама
Размери 20x13
ISBN 9789544745615
Баркод 9789544745615
Категории Приложна психология, Книги

Тази книга е посветена на човешките взаимоотношения, които са най-важният критерий за успех на организацията. Организации, които са способни да създадат кадри, мотивирани да работят за каузата и благоденствието на компанията, се оказват печеливши. Искреният интерес на лидера към хората, умението да ги стимулира професионално, да ги уважава по достойнство,
да признава и награждава качествата им – това са новите инструменти на успеха.
Новата енергия на конкуренцията, невероятният възход и темпове на развитие на технологиите създават изцяло нова атмосфера и стил на работа в колективите.
За да се радват на успешно настояще и здравословно бъдеще, всички видове организации – независимо дали са правителствени или неправителствени, дали са в бизнеса или където и да било другаде – ще трябва да преминат през дълбока културна промяна.
Става дума за истинска културна промяна – лидерите от управляващи се превръщат във водачи на хората. Разбира се, далеч не е лесно човек да се научи на по-добри човешки взаимоотношения в една наглед подчинена на съвършено други правила бизнес среда. Тази книга обаче е прекрасен съветник, приятелско рамо, мъдър спътник в един нов свят – свят на човечността. Свят, който все повече осъзнава, че единствената ценност, в която си струва инвестицията, е самият човек.

от Martin Nikolov / дата: 04 фев 2012

Невероятна книга :)

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Американският автор Дейл Карнеги /1888-1955/ е световноизвестен специалист в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света.
Роден е в бедно фермерско семейство. В гимназията и колежа проявява активност като член на дискусионни клубове. Работи като търговец, известно време и е актьор в Ню Йорк, преди да започне да преподава ораторско изкуство към Младежката християнска организация /YMCA/. Курсовете му са едни от най-посещаваните, залите са все по-препълнени, а броят на последователите му расте. За да си облекчи преподавателската работа Карнеги обобщава идеите си в брошурата "Как да говорим пред публика: практически курс за бизнесмени" /1962/. Участвува в лекционно турне из страната заедно с колегата си Лоуел Томас и по-късно издава книгата "Неизвестни факти за известни личности" /1934/.
Голямата кулминация в кариерата му идва с моменталния успех на знаменитото му съчинения "Как да печелим приятели и да влияем на другите" /1936/, чиято нестихваща популярност го превръща в една от най-издаваните и преиздавани книги на всички времена. Другите му прочути бестселъри са: "Как бързо и лесно да се научим да говорим пред публика", "Как да постигнем самоувереност и да влияем на другите чрез ораторско майсторство" и "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота".