Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи

Автор: Стоимен Каремов; Росен Димитров

Коментари: 0

Издател Военно-издателство
Брой страници 136
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 246 грама
Размери 24x16
ISBN 9789545094194
Баркод 9789545094194
Категории Военна техника, Техника, Книги

От края на ХХ век във военинте конфликти все по-често се използват безпилотин летателни апарати за изпълнение на задачи, свързани с бойното осигуряване на войските.
Развитието на технологиите в самолетостроенето и най-вече на електрониката доведе до създаване на безпилотин летателии апарати с различно предназначение. Засега в бойните действия най-често се използват такива за наблюдение и водене на въздушно разузнаване, за радиоелектронно противодействие, за лазерен подсвет на целите, за коригиране на огъня на артилерията, за ретранслиране на сигналите и др. Сериозни резултати са постигнати в опитите да се въоръжават безпилотни летателни апарати с управляеми ракети „въздух-земя" и„въздух-въздух" за поразяване на земин и въздушни цели.
Опитът от войните в Персийския залив и на Балкаинте показа изключгителните възможности, разкриващи се при масовото използване на безпилотните летателни апарати на всички инва - стратегическо, оперативно и тактическо. Това дава тласък за ускорена разработка на програмите, особенно тези, свързаин с въздушното разузнаване.
В последните годиин безпилотните апарати се използват и за невоенни цели от развитите в авиациоино отношение страни, като им се възлагат за изпълнение задачи, отнасящи се до наблюдеинето на газопроводи, електропроводи, възникнали пожари, екологични замърсявания и др.
В книгата е направен опит да се проследят възникването, съвременното състояние и перспективите за развитие на безпилотинте летателни апарати. Въз основа на публикуваните материали е анализирано и участието им в последните локални конфликти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]