Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи

Автор: Стоимен Каремов; Росен Димитров

Коментари: 0

Издател Военно-издателство
Брой страници 136
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 246 грама
Размери 24x16
ISBN 9789545094194
Баркод 9789545094194
Категории Военна техника, Техника, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 8.00 лв.

От края на ХХ век във военинте конфликти все по-често се използват безпилотин летателни апарати за изпълнение на задачи, свързани с бойното осигуряване на войските.
Развитието на технологиите в самолетостроенето и най-вече на електрониката доведе до създаване на безпилотин летателии апарати с различно предназначение. Засега в бойните действия най-често се използват такива за наблюдение и водене на въздушно разузнаване, за радиоелектронно противодействие, за лазерен подсвет на целите, за коригиране на огъня на артилерията, за ретранслиране на сигналите и др. Сериозни резултати са постигнати в опитите да се въоръжават безпилотни летателни апарати с управляеми ракети „въздух-земя" и„въздух-въздух" за поразяване на земин и въздушни цели.
Опитът от войните в Персийския залив и на Балкаинте показа изключгителните възможности, разкриващи се при масовото използване на безпилотните летателни апарати на всички инва - стратегическо, оперативно и тактическо. Това дава тласък за ускорена разработка на програмите, особенно тези, свързаин с въздушното разузнаване.
В последните годиин безпилотните апарати се използват и за невоенни цели от развитите в авиациоино отношение страни, като им се възлагат за изпълнение задачи, отнасящи се до наблюдеинето на газопроводи, електропроводи, възникнали пожари, екологични замърсявания и др.
В книгата е направен опит да се проследят възникването, съвременното състояние и перспективите за развитие на безпилотинте летателни апарати. Въз основа на публикуваните материали е анализирано и участието им в последните локални конфликти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg