Три лица на тиранията: Александър Лукашенко. Ислам Каримов. Владимир Путин

Автор: Евгений Дайнов

Коментари: 5

Издател Фондация-Комунитас
Брой страници 432
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 650 грама
Размери 23x16
ISBN 9789549992021
Баркод 9789549992021
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Всеки е виждал вечер в центъра момчетата от крайните квартали. Бродят на групички от поне трима-четирима, обикновено в износени дрехи и с прашни от спечена кал обувки. Странната им наперено-клатеща се походка издава едновременно страх и предизвикателство. Опъват шии и шарят наоколо с бодливи погледи, готови са да набият всеки, когото заподозрат, че им се подиграва.

Проблемът за тях е, че колкото и обитатели на центъра да пребият и изтормозят, няма да станат момчета от центъра. Там просто не ги приемат, защото самоуверените обитатели на света на „светлините и движението" са различни. Там хората не само познават и приемат правилата на своя движещ се свят - те така стабилно спазват тези правила, че с лекота сърфират по тях, без да ги усещат като препятствия.

В движещия се свят уважават и приемат като равни онези, които се държат прилично въпреки силата на мощния си юмрук.

от Браво! / дата: 18 юли 2013

Посланието на книгата е, че същото очаква и нас. Ако не осъзнаем кой ни управлява в момента.

от Митрополит Методий Кусевич в книгата му "Погромът на България" / дата: 15 юли 2013

"Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме па¬костите правени нам от Русия…”. Това наше положение, създадено в желанието ни да запазим свято своето русофилско чувство… И ние, сироти русофилите българи, жумиме, не си отваряме очите за да не видим какво прави „вампирът” за нашата съд ба. Жумим пред пакостните му дела, за да мислим, че той само добро прави за нас. Не поглеждаме, защото не желаем да видим, че нашия идол, на когото се покланяме като на свой величайши добродетел, е зъл гений за съдбата на честита и велика България…"

от Деян Славов / дата: 05 юли 2013

Страхотна!

от Лаврентий Б. / дата: 20 апр 2013

Дайнов е много принципен и честен човек. Никога досега не е изпълнявал политически поръчки, за разлика от редица свои "колеги", и винаги безпристрастно и обективно е излагал тезите си. Чест е за читателя да се потопи в такова респектиращо, прекрасно поднесено изложение, където те побиват тръпки от новите стари лица в престъпния комунистически режим, маскиран като нещо приемливо за 21 век, но всъщност дълбоко вкоренен в зверствата от подземията на КГБ

от Ежов / дата: 18 апр 2013

Невероятно издание, безкомпромисно и изложено с железни аргументи и факти.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]