Велика дидактика

Автор: Ян Амос Коменски

Коментари: 0

Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 306
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 446 грама
Размери 21x14
ISBN 9789540725970
Баркод 9789540725970
Категории Философски направления, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Любезни читателю,
Четенето на много автори и какви ли не книги, предупреждава Сенека, може да доведе до безредие и нестабилност на духа. Затова старият римлянин препоръчва човек да поспре при големите умове, да се закърми с тях, ако иска да извлече нещо, което здраво да пусне корен в душата му.
Това е идеята, с която започва Библиотека "Вечни книги", предназначена за всички читатели, които желаят да общуват с класиците. Първата книга в поредицата е "Велика дидактика", епохалният труд на Ян Амос Коменски, наречен "педагогическият гений на славянството", който успява да превърне нравоучението в наука за нравите, вярата и езика, в триединство на духовните възможности. Неговото епохално научно дело е представено само с една от многобройните му книги, но в нея се съдържа всичко, което търсещият и разбиращ дух може да извлече в областта на образованието и възпитанието.
Настоящото издание на "Велика дидактика" е прецизна работа, резултат от съвременна лингвистична преработка и отговорна проверка на позоваванията в последните издания на Библията и на античните автори.
Древните мъдреци са казвали, че човек не може да прочетете толкова много книги, колкото може да има, но достатъчно е да има толкова, колкото може да прочете. А това са книгите на класиците в науката, литературата и мъдростта, към които човек винаги се завръща, когато му е нужно да потърси свидетел на делата си (сега тези свидетели се наричат цитати) и помощ в бедите.
Друг основен белег на уравновесения ум е както да чете, така и да може да се спре и да остане насаме със себе си.
От съставителите

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg