Основно ръководство по живопис: АРТ курс

Автор: Саймън Дженингс

Коментари: 0

Издател A&T-Publishing
Брой страници 188
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 735 грама
Размери 26x21
ISBN 9549436195
Баркод 9549436195
Категории Теория и история на живописта, Живопис, Изобразителни изкуства, Изкуство, Книги

Арткурс представлява практическо ръководство за начинаещи и по-напреднали художници, което има за цел да вдъхнови творчеството им и да ги запознае с изразните средства, материалите за рисуване, техниките и пособията в живописта. Превъзходно илюстрирана и оформена, тази настолна книга обобщава напътствията, съветите и професионалния опит на съставителите, за да ви накара да запретнете ръкави, да разпънете триножник и да започнете да рисувате.

Структурата на Арткурс напомня една истинска художествена академия, с множество различни ателиета, отворени за посетители. Във всяко ателие, или раздел от книгата, се устройват семинари на разни теми и редица професионални художници предават ценния си опит, като практически демонстрират разнообразни техники за създаването на живописни творби.

Раздел I, наречен "Откъде да започна?", ви дава нагледна възможност да се ориентирате в началото, да почерпите вдъхновение и идеи по отношение на видовете обекти за живописване - натюрморти, цветя, пейзажи, фигурални и абстрактни композиции.

Раздел II, озаглавен "Какво да нарисувам?", представлява основната част на книгата, в която художници от световна величина споделят творческия си опит, поднасят полезни съвети и разясняват различни живописни техники. Двадесет и петте демонстрации ви насочват стъпка по стъпка и ви предоставят възможността да получите един вид индивидуално обучение в "художествената академия", като посещавате различни лекции и практически упражнения на най-разнообразни теми според това какво бихте искали да нарисувате. Проектите са внимателно градирани по сложност и ви позволяват постепенно да развиете самочувствието и потенциала си на творци.

Раздел III се нарича "Какво трябва да знам?" и съдържа информация за основните изобразителни материали, пособия и техники за живописване, като например смесването на цветовете, начините за използване на различните четки, видовете живописни ефекти и повърхности.

Ключови думи: кафе, аромат, арабика, espresso, лешник, ядки

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Тази книга може  да ви даде доста полезни съвети и да ви ориентира в избора на материали. Тя може да бъде много полезни за начинаещи, но съдържа и интересни похвати за по-напреднали. Може да я четете от корица до корица като минавате  стъпка по стъпка, през отделните уроци - все едно изкарвате курс по живопис. А може да я използвате и като справочник – начинът, по който са подредени разделите я прави подходяща и лесна за ползване. Възможно е и просто да почерпите вдъхновение – както за картини, така  и за подреждане на своето ателие, дава ви самоувереност и самочувствие в творчеството ви.

Невена Крумова , клиент на „Хеликон - България“