Българската армия в Първата световна война Т.I - 1915-1916

Автор: Станчо Станев, Игнат Криворов, Тодор Петров

Коментари: 0

Издател Военно-издателство
Брой страници 240
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 355 грама
Размери 24x16.5
ISBN 9545093307
Баркод 9545093307
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Предлаганият двутомен труд е разработен въз основа на богат изворов материал. Авторският колектив издири, проучи и въведе в обръщение нови архивни документи и литературни източници.
Трудът е онагледен със снимков материал, факсимилета и схеми на проведените от българските обединения операции. Тясно свързани с описанието, те допринасят за изясняване на изследваните проблеми и за естетическото оформяне на изданието. Поместени са снимки на ръководния състав на армията и такива, отразяващи различни събития от хода на войната.
Българската военна история свидетелства, че изминалият век, особено в първата си четвъртина, не е благосклонен към нас българите. Редуват се национални катастрофи, които освен че причиняват огромни материални щети, подкопават духовната мощ на нацията. Кулминацията е грабител-ският Ньойски договор след края на Първата световна война, с който се нанася тежък удар за десетилетия напред на България. За сполетелите ни нещастия виновните сигурно са много, но е несправедливо вината да се търси в българския "въоръжен народ", воден от достойни командири, който в продължение на 36 месеца въпреки несгодите и лишенията воюва храбро и тежко изстрада тази война.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg