Охраната на държавните граници и Новият световен ред

Автор: Владко Иванов

Коментари: 2

Издател Военно-издателство
Брой страници 254
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 391 грама
Размери 24x16.5
ISBN 9545093242
Баркод 9545093242
Категории Гражданска защита, Военна техника, Техника, Книги

В този труд авторът застъпва тезата, че при липсата на заплаха от голям военен сблъсък и невъзможността с военни удари да се решат социалните, етническите и религиозните проблеми, от една страна, и при опасността от превръщане на вътрешните територии на държавите в арена на терор, трансгранична престъпност и несигурност, от друга страна, новите форми на гранична охрана и граничен контрол създават възможност за преосмисляне на националната сигурност.

Очевидно премахването на границите ще отнеме много години и ще остане задача на бъдещите общества. Предстои епоха на преразпределение на световното пространство, съревнование за информация, енергия и собственост между отделните хора, съюзи, държави, нации, култури и всякакви но-вовъзникващи общности и икономически субекти - отлична среда за мрежите на трансграничната престъпност. Всяка организация, оставена без управление и действаща система за контрол на границите, ще бъде победена от ентропията и ще загине независимо от прогресивните цели, които си е поставила.

от Петрова / дата: 25 ное 2008

Написана на висок стил.Авторът е запознат в дълбочина с материята. Показва компепентоност по темата с трансграничната престъпност-наркотици, трафик на хора и т.н.

от Петрова / дата: 25 ное 2008

Написана на висок стил.Авторът е запознат в дълбочина с материята. Показва компепентоност по темата с трансграничната престъпност-наркотици, трафик на хора и т.н.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg