Счетоводство на предприятието/ дванадесето издание

Автор: Стоян Дурин, Даниела Дурина

Коментари: 0

Издател ФорКом
Брой страници 576
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 592 грама
Размери 20x14
ISBN
Баркод
Категории Счетоводство. Данъци и такси, Икономика, Книги

В изданието се разглеждат основни въпроси на организацията и методологията на счетоводството в предприятията сьс стопанска дейност. Всички въпроси на счетоводното отчитане са подчинени на изискванията на Международните счетоводни стандарти (МСС), наименованието на които се очаква да бъде Международни стандарти за финансово отчитане (МСФО).
Последователно са изяснени основни въпроси на текущото счетоводно отчитане по обекти на счетоводството. Използва се система от счетоводни сметки, които са посочени като приложение към изданието. Тази система е разработена по начин да удовлетворява всички изисквания за счетоводно представяне на активите, пасивите, собствения капитал, приходите и разходите.
Активите и пасивите като обекти на отчитане са разгледани в две основни групи - като текущи и като нетекущи. Този подход ще осигури възможност чрез текущото счетоводно отчитане да се подготви счетоводната информация за съставяне на годишните финансови отчети.
Приложен е системен подход и при представяне основните въпроси на формата и съдържанието на годишните финансови отчети. Разгледани са и въпроси, които се отнасят до междинното финансово отчитане, до оповестяването на свързаните лица, до финансовите отчети по сектори, както и до анализа на финансовото състояние на предприятието.
Книгата е предназначена за счетоводителите и за бизнес-ръководителите. Тя може да се ползва и от учащите се и от всички други лица, които изучават счетоводството с цел придобиване на професионални знания. Изданието може да се ползва и от всички, които се интересуват от проблемите на счетоводството.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg