Ръководство за упражнения по анализ на стопанската дейност

Автор: Димитър Дончев;Йорданка Ангелова

Коментари: 0

Издател Софттрейд
Брой страници 220
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 205 грама
Размери 21x14
ISBN 9549725979
Баркод 9549725979
Категории Икономиката като наука, Икономика, Книги

Настоящото ръководство по анализ на стопанската дейност (АСД) е разработено като допълнение към учебника по АСД. В него се представят методики за анализ и конкретното им приложение при изследване на икономически процеси и явления и отразяващите ги показатели в определени, избрани теми и области.
Целта на ръководството е да подпомогне по-пълното и задълбочено усвояване на методическата последователност, методите и средствата на анализа. Използването на тези средства дава възможност да се установят трайни и закономерни изменения в някои показатели и да се изрази количествено въздействието на факторите, предизвикали настъпилите промени. От тук следват и възможностите за решаване на някои проблеми чрез разкриване на резерви за по-добро използване на материалните, финансовите, трудовите и други ресурси за постигане на по-висока ефективност на производствено - стопанската дейност (ПСД).
Независимо, че основното предназначение на Ръководството е да осигури ефективно провеждане на семинарните занятия по АСД, решените задачи могат да се използват в методически аспект от специалисти от различни организации, занимаващи се с анализ на показатели, характеризиращи осигуряването на ПСД с ресурси и тяхното използване, или оценяващи разходите, резултатите и ефективността от дейността на организацията.
Ръководството може да се използва при разработване на курсови задачи и курсови работи по АСД, както и за провеждане на анализи на състоянието в конкретни направления (активи, разходи, приходи, финансов резултат и т.н.) за организации, обект на изследване в дипломни разработки.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg