Спортна медицина: профилактика, лечение и хомеопатия

Автор: Жан-Марсел Фере; Анри Колкар

Коментари: 0

Издател Боарон
Брой страници 378
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 478 грама
Размери 21.5x14
ISBN
Баркод
Категории Хомеопатия, Медицина за всеки, Книги

Професионалният спорт крие рискове за здравето. Ролята на спортния лекар се изразява преди всичко в профилактика на травмите, а когато те настъпят - в избора на подходящо лечение, което ще доведе до подновяване на спортната дейност, без остатъчни прояви и рецидиви.
Днес, без да се противопоставят на конвенционалната медицина, хомеопатичната терапия, както и актуализираната физикална терапия, предлагат възможности за лечение, които подобряват постиженията на атлета, като същевременно се съобразяват с цялостния му организъм.

Авторите засягат различни страни на травматологията и голям брой патологии, които се срещат в спортните среди. Те наблягат на уврежданията на мускулите и сухожилията, а кожните, УНГ и съдови патологии са разгледани в по-малка степен.

Богато илюстрирано, това издание свидетелства за опита на авторите, които ежедневно се занимават с проследяването на спортистите по време на тренировки и състезания.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Жан-Марсел Фере
От 1993 година Жан-Марсел Фере е лекар на Националния отбор по футбол на Франция. Професионалният му път във футболните среди започва през 1970 г. През 1976 г. той става Федерален футболен лекар, а през следващата година, лекар Olympique Lyonnais. Назначен е за медицински инструктор на FIFA (Международна федерация на футболните асоциации) през 1992 г. Аташе към Болницата в Лион в областта на Спортната медицина и травматологията в периода от 1978 до 1999 г., той е автор на голям брой трудове, посветени на спортната медицина. Публикува "Хронични увреждания в спорта" (1977) и множество трудове върху мускулните лезии.

Анри Колкар, доктор на медицинските науки от 1982 г., е също така дипломиран лекар по хомеопатия, акупунктура и подология. През 1992 г. придобива права по Космическа медицина, а на следващата година, Университетска диплома по водолазна медицина и водни спортове (1993 г.).
Днес Анри Колкар практикува като специалист по хомеопатия и хранене в Ница, но също така е Федерален лекар на FFESSM (Френска Федерация за Обучение и Подводни Спортове) - Шодан Шотокан, Самбо и Хакориу.