Символите на България. Герб, знаме, химн

Автор: Иван Иванов

Коментари: 0

Издател Петър-Берон
Брой страници 224
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 375 грама
Размери 24x16.5
ISBN 9544020721
Баркод 9544020721
Категории История на България, История, Книги

В справочникът се изследват произходът, развитието и утвърждаването на трите символа на българската държавност - герб, знаме, химн. Проследено е тяхното възникване и развитие в непосредствена връзка с историята, традициите и обичаите на българския народ.

Хронологично трудът обхваща времето от Първата българска държава до наши дни. Направен е опит да се очертаят историческите корени на българските държавни символи като постоянен атрибут на държавата, религиите и вероизповеданията, обществените организации и партии, на реформаторски движения и революции.

Трудът е обогатен с цветни и черно-бели илюстрации.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Доцент д-р Иван Иванов е преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Чете академичните курсове Количествени методи в управлението, Количествени методи за икономически анализ, Микроикономика II, Теория на игрите. Под негово ръководство са защитени магистърски тези в областта на изследванията чрез игрови модели на процеси в икономиката и финансите, приложения на динамичния подход за анализ на модела на Курно и др.
Научноизследователските му интереси са в областта на моделиране със средствата на математиката и информатиката при изследване на модели в икономиката и управлението. По-специално се занимава с приложения на игровите модели на Курно и Стакелберг за анализ на процеси на либерализирания пазар на електроенергия и природен газ, с изследване на математически модели, водещи до решаване на нелинейни матрични задачи и др. Участва в научноизследователски проекти, има публикации във водещи научни списания и доклади на научни конференции в страната и чужбина.