Риск и общуване

Автор: Владимир Илиев

Коментари: 0

Издател Леге-Артис
Брой страници 226
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 20x14.5
ISBN 954993344X
Баркод 954993344X
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Рискът при общуване не е чужда тема за психологията. Тя все по-често се насочва към идентификация и регулиране на рисковите ситуации в различни конкретни области.
Всяка комуникативна ситуация притежава алтернатива за развитие "риск". Това не бива да се смята за свършен факт. Много по-оправдано е предварителното усилие за разбиране и справяне с този проблем. Колкото повече човек навлиза в тайните на непосредственото общуване, толкова повече се убеждава в необходимостта от последователно и бдително отношение към промените във всички комуникативни ситуации. Единственото, което трябва да се очаква, е неочакваното.
Рискувайки обаче, можем да увеличим и ползите от контактите си с другите. Ние сме в състояние да се научим да преодоляваме страха от риска и да го използваме за по-ефективно общуване.

В основата на книгата "Риск и общуване" е проведеното от автора през 2003-2004 г. изследване за социалните нагласи към рисковете, съпровождащи непосредственото общуване. То показва как хората обозначават риска на "обикновен" житейски език и как възприемат благоприятните и неблагоприятни резултати от рисковите комуникативни ситуации. Полезна е получената информация и за осъществяване на разнообразни социални контакти.

"Книгата написах не просто за да предоставя на по-широка публика любопитни резултати от едно изследване, а за да облекча и насърча към по-непосредствени и реалистични действия хората, които се занимават с обучение и развиване на компетентност за общуване." В. И.

Владимир Илиев е доктор по психология и магистър по право, член на Съюза на учените в България. Работи в областта на психология на общуването и на личността. Автор е на различни публикации, сред които и книгите "Психология на разговора" и "Общуването".

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg