Енциклопедия на нетрадиционните SEX практики

Автор: Бренда Лав

Коментари: 0

Издател Арте-Ново
Брой страници 336
Година на издаване 2001
Корици твърди
Език български
Тегло 520 грама
Размери 24x17
ISBN 9549082989
Баркод 9549082989
Категории Енциклопедии. Каталози. Справочници, Енциклопедии и справочници, Книги

Много малко са книгите, за които може да се каже, че са уникални, но тази е със сигурност една от тях. Тази енциклопедична творба надхвърля първоначалното си заглавие "Отвъд фантазиите: 500 необичайни секс практики" и включва повече от 500 статии, като отива отвъд границите на необичайното - до крайно ексцентричното, отвъд фантазиите - до границите на самата реалност. Тя прокарва пътека през познатото и непознатото от сексуалната история, културите и практиките от различни краища на света, разкрива любопитни и прелестни кътчета и води сред тъмни дебри, които отблъскват, а може би и шокират.
Естеството на книгата е енциклопедично и форматът й отговаря на това. Статиите са самостоятелни и читателят може да почне от където пожелае - например от акротомофилия (сексуалната възбуда и влечение към хора с ампутирани крайници) и да стигне например до зелофилия (възбудата от ревност). Тя е достъпно четиво по всички сексуални теми. Е, по почти всички, така че очаквайте продължението. Тази книга помага да направите разликата между педиофилия (сексуалното влечение към кукли) и педофилия (сексуалното влечение на възрастни към деца). Тя съдържа информация за различни организации, свързани със секса и от научно, и от хедонистично естество; за места, които хората с алтернативно сексуално мислене и поведение посещават, както и за значително повече игри, приспособления и практики, които дори най-големият експериментатор в секса не би могъл да изчерпи в рамките на един човешки живот. Вероятно това е най-адекватният брачен справочник, който да възвърне тръпката във всяка повехнала връзка.

Бренда Лав роди енциклопедията след четиригодишна бременност. Семето на тази книга е международно и е почерпано от лекции със садомазохистична тематика, провеждани в Сан Франциско, от конференции със сексуална насоченост по Западния бряг, от курсове за консултанти в областта на сексологията към Центъра за сексуална информация к Сан Франциско, от литература от 19-и век в Библиотеката на Британския музей, от интервюта по улиците на Амстердам и дискусии с консултанти от целия свят. Многобройните видове сексуално поведение, наскоро дефинирани от д-р Джон Мъни, са включени в книгата наред с много други дефиниции. Д-р Мъни е автор на термина нирафилия (влечение към нещо необичайно). Той е именувал и дефинирал много от другите - филии, съдържащи се в този труд.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]