Медиите - между свободата, политиката и бизнеса

Автор: Иво Инджов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Институт-за-модерна-политика
Брой страници 226
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 297 грама
Размери 21x15
ISBN 9789549274011
Баркод 9789549274011
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

В книгата си Иво Инджов представя своите интересни идеи и с гражданска смелост и отговорност навлиза в една от най-важните "сиви зони" в българския обществен и икономически живот.
Изданието е разделено на четири отделни части. Пърата част ни въвежда в темата "Корупцията в печатните медии", втората част се занимава със сивите зони и корупционни практики в медиите, като тук са систематизирани глобални регионални и национални тенденции в развитието на тези процеси.
В третата част е разгледан образът на корупцията в българската песа чрез контент-анализ на публикации в десет национални издания за периода 1991-2009 г.
Четвъртата, последна част "Българските медийни барони", представлява моментна снимка на състоянието на вестникарския пазар в България. Тя дава представа за структурата на собствеността на 21 национални всекидневника и седмичника, бизнесинтересите на техните собственици, приходите и печалбите на медийните дружества за 2008 и 2009 г. и тиражите на изданията към края на 2010 - началото на 2011 г.
С тази книга за пореден път гражданското общество с огромния си експертен потенциал предлага съдействието си на политици и медии.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от Читател / дата: 15 апр 2012

Темата за корупцията в медиите в световен мащаб досега не е изследвана в България. Иво Инджов се е заел с тази неблагодарна задача и по всичко личи, че се е справил много добре. Защо обаче не дава примери за корупционни практики в българските медии? Те също трябва да бъдат проучени и осветени.

от Докторант / дата: 17 мар 2012

Книгата ми попадна неотдавна. Подлъгах се, че е от Иво Инджев, но останах приятно изненадан, че и този автор, Иво Инджов, има задълбочен и критичен поглед към медиите. За първи път в България чета студия за феномена "медийна корупция" в световен мащаб. Много интересна част. Жалко, че няма български примери. Автоцензура или липса на средства за изследване на проблема? Препоръчвам на всеки частта за медийните барони в България. Вярно е, че справката малко натежава с фактологията си, но за сметка на това дава изчерпателна представа за хората, които манипулират общественото мнение.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]