Масонската ложа и братството на Левски/ Второ допълнено издание

Автор: Румен Василев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 10

Издател Зенит
Брой страници 303
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 410 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549390063
Баркод 9789549390063
Категории Масонство, Езотерика. Духовни учения, Книги

1848 г. Париж, Великият Ориент на Франция: "Републиката е в масонството. Републиката ще прави това, което прави масонството, тя ще бъде главният залог за обединението на народите по всички точки на света, по всички страни на нашия триъгълник и Великият архитект на Вселената ще се усмихва от небето при тази благоприятна мисъл за Републиката".
1869 г. Лондон, Джузепе Мацини, лидер на италианското и световно франкмасонство, към делегацията на „Млада България":
„Можете да знаете, че аз съм основал сега едно дружество на всемирен републикански съюз, посрещнат навсякъде с одобрение... Кажете ми сега вие какво имате да ми кажете, като сте дошли от толкова далеч тука при мен".
1873 г. Търново/София. Васил Левски, Апостола на българската свобода, към Никола Цвятков: "Ще се потурча даже, само да остана жив и пак да работя".
1905 г. София. Иван Касабов, масон от международна ложа „Али Коч" и наследник на Георги Раковски: "Този Васил Левски в мое време беше най-верният наш агент, който ходеше из България и проповядваше въстанието. Той наистина беше единственият, най-живият и най-способният агент, който разпространяваше пропагандата на тайните съзаклятни български комитети из България, лично с живо слово и дело, а особено в Софийско, Плевенско, Ловешко и други места. Той беше рядък дух, със смел кураж, примерно действие и самоотрицание..."

от 4i4o Ru / дата: 05 апр 2017

До този, дето "познава Румбата":
А какво да правим с първото, не-допълнено издание, което имахме глупостта да купим?
Изводът, братя, е: Не си купувайте книги от живи автори!
Де да го знаеш кога няма да реши да издаде "ново и допълнено"...
И не е само "Румбата"...
А иначе книгата е стойностна, неординарна, горещо я препоръчвам за мислещи читатели.

от Тайната дружина на верните приятели / дата: 15 дек 2015

това е името на ложата в която са членували Раковски и Левски - подмамили са ги за да ги управляват за целите си - вдига се никакво въстание ( Априлското ) и се създава повод да ни освободят от Северна Добруджа, Шумадийска околия, Македония, Беломорска и Източна Тракия, че и Източна Румелия, а Княжеството е васално.

от Георгиева / дата: 28 фев 2015

Не всеки масон е действително посветен/просветен и не всеки просветен/посветен е масон. Много от масоните си нямат представа защо са там (в кюпа). Сега се раждат просветени. И те ли са масони?

от Румба, с теб сме! / дата: 18 дек 2013

Познавам Румбата от много време, свестен човек е, така че му вярвам на сто процента! При първа необходимост ще си купя книгата му, само да намеря време да отида до някоя книжарница...

от Християнин / дата: 18 дек 2013

Според Протоколите ма Ционските мъдреци всички гои чрез масонските ложи ще бъдат покорени . По късно масоните ще бъдат избити, защото са си свършили черната работа като слуги на богоизбрания еврейски народ. Аз не мога да разбера защо дори днес когато с интернет всеки които иска много дамстане масон не вземе първо дамсе информира какво е това масонството и дали много би му харесало да стане слуга на дявола и на еврейте. Та се натискат толкова много да стават, включително и образовани и интелигентни хора. Сега и Васил Левски бил масон. Дрън дрън ярина. Основното оръжие на майсторите за да промият мозъците на новите баламурници е да им покажат колко велики хора от миналото са били масони. Самоче това в повечето случаи е измама.

от kritika / дата: 15 авг 2013

бил е илюминат

от дрън дрън / дата: 29 юни 2012

това е поредната глупост от мутро-масонките идиоти. васил левски не е имал нужда да бъде масон, той е а бил на много високо ниво. масоните са тези които контролират и правителството и техните лакеи мутре и техните пропагандни вздоводе - медиите/репортерите и техните пазители - полиция/войска - всичко е тяхно, във всяка една държава.

от киро / дата: 16 юли 2010

Никой не шуми, защото не от "нашите". Всички сме свидетели, как с Гьобелсова настойчивост "Стандарт" ни мъчи с друг автор,

от киров / дата: 16 юли 2010

защо никой не говори и не шуми около този автор. Много смела и честна книга. Има много кинематография в нея.

от григорова / дата: 18 апр 2010

много ме изненада тази книга. явно е, че нещата не са толкова елементарни.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Румен Василев е роден на 29.07.1961 г. в. гр. Търговище. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преминал е през всички стъпала на журналистическата йерархия. Бил е отговорен секретар на всекидневниците "Подкрепа", "Новинар", "Стандарт", както и на седмичниците "Паралели", "Мисия", "Бизнес България", "Поглед" и др.

През 2005 г. излезе книгата му "Масонската ложа и братството на Левски" от издателство "Персей". През септември 2008 г. издателство "Зенит" издаде втората му книга "Свещеният триъгълник. Българската следа в историята на оперативното масонство". През октомври същата година "Зенит" пусна на книжния пазар и второто допълнено издание на "Масонската ложа и братството на Левски".

e-mail: [email protected]