Крахът Кн.2 от Хроника на Великото десетилетие

Автор: Виктор Суворов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Факел Експрес
Преводач Иван Тотоманов
Брой страници 326
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 385 грама
Размери 13x20
ISBN 9789549772906
Баркод 9789549772906
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Новата книга на световноизвестния историк, писател и военен аналитик Виктор Суворов е втората част на трилогията "Хроника на Великото десетилетие" - грандиозна историческа реконструкция на събитията от 1956-1957 година, когато управляващият дуумвират Хрушчов - Жуков отстранява от ръководството на Съветския съюз бившите най-близки съратници на Сталин, а Жуков тайно подготвя военен преврат, за да свали Хрушчов и да стане пълновластен господар на страната.
Като реконструира събитията от онова време и сглобява известни и малко известни факти в сложна мозайка, авторът разказва за борбата за власт в ръководството на СССР, за заговора на Жуков и съратниците му срещу Хрушчов, за разкриването на този заговор благодарение на редица случайности и за сложната тайна операция за изолирането и отстраняването на Жуков от власт. "Крахът" е книга за това как се променя управлението на страната след отмяната на сталинската практика за систематична насилствена смяна на ръководния елит, как започва да прави кариера във властта новото поколение млади партийни лидери, които след няколко години сменят Хрушчов на кормилото на страната, какъв алтернативен сценарий за развитието на СССР е подготвял Жуков и защо Хрушчов, макар да е направил много грешки по време на управлението си, все пак заслужава ако не благодарност, то поне признателност за това, че е спасил страната и света от Жуков.

от tukva / дата: 29 авг 2015

Не е ясно ли? Обяснявам. Преди 30-40 години, като ученик още, щом излезе Жуков, тутакси го купих. Ми-и-и... Отговор на нито един въпрос не намерих. После чух за Суворов. И се настроех крайно отрицателно. А после го прочетох. Много отговори намерих. И много въпроси. Извадих "Огонек", купих дванайсетте тома на историята за ВОВ. Сравнямах. Ами, не го хванах в лъжа. Четох и в НЕТ-а. Сега, за трийсет години, си изработих мнение. Къде съм съгласен, къде - не. Не казвам, че съм източник на крайната истина. Но мога да обясня защо мисля така или иначе. Интересно ще ми е да чуя аргументирано мнение. Може да не се съглася, но ще го уважа. Ще видим след още трийсет години кой прав, и кой - крив.
По едно време видях на площад "Славейков" "Майн кампф". Възмутих се. А напразно. Трябваше да я купя и внимателно да я прочета. Е, тогава бях млад и глупав (сега поне не съм млад :-) ) и изказвах "мнение", без да съм я чел. Тъпа работа. А вие?

от tukva / дата: 28 авг 2015

Дайте по същество.

от MarkCicerone / дата: 09 ное 2014

Сталь, смени хаповете. След известно време на лечение може и да прогледнеш, но е малко вероятно. Най-добре ще е всички с петолъчки, вместо мозък да се изселите в Сибир или поне в Уралска област, в любимата ви "велика" Руска страна.

от Антисталь / дата: 08 ное 2014

Новата книга на изумителния Суворов ме радва много. Поредното интересно четиво. Удоволствието е двойно, когато знам, че всяка негова дума причинява колики у путинофилистиците.

от Сталь / дата: 08 ное 2014

Агента на Запада пак се опитва да черни великата Руска страна и Великата отечествена война с бълнуванията си. Нито една историческа институция не е признала твърденията му и е ясно на кого служи и как се мъчи да дискредитира единствената държава осмелила се да застава срещу световните тирани Германия на Хитлер и САЩ на ЦРУ.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]