Съзирам душата на България

Автор: Евелин Банев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 17

Издател Издателство Royal's Book Collection
Брой страници 186
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 277 грама
Размери 15x21
ISBN 9786197176018
Баркод 9786197176018
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности.
През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори, че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи.
Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода.
От автора

от в / дата: 20 сеп 2015

Аз пък не мисля, че ще се изложа, ако я прочета и ще я прочета! Защото смятам, че хората с такова влияние, независимо в каква сфера и навярно точно заради конкретната сфера, която контролират, заслужават внимание. Дали съдържанието ще ми хареса, ще ме информира, ще ме обогати, дали ще "съзра душата на България" е съвсем друг въпрос, но мисля, че си заслужава да се прочете какво има да каже този "автор".

от madrid / дата: 07 апр 2015

Напишете вашата книга,да видим какво има да напишете. И кой ще я купи.
Коментарът е редактиран от администратор.

от madrid / дата: 07 апр 2015

Тази книга не е за всеки. Има хора които никога няма да яразберат. Даже виждам коментари на хора без да са я чели.

от Риторичен Въпрос / дата: 28 мар 2015

На всеки друг автор в България ли се подставя под въпрос авторството или само на този, който е недостъпен и неразбираем? Едва ли човек като Брендо, който избягва медиите на всяка цена, би си сложил името под нещо, което не е писал. Достатъчно постъпки, които не е извършил му преписаха. Все пак той не е БГ журналист - т.е., типажа, който преписва статии и пуска клюки и интриги без проверка на източници - т.е., типажа, чието авторство и автентичност са безспорно въпросни. Колко от коментиращите го журналисти, експерти, и псевдо-аналитици са написали и публикували книги?

от VITO / дата: 28 мар 2015

Книгата не е писана от брендо 100%, предполагам е порив на раннен климактериум и ню ейдж жоржсандизам, ама без подкованноста на самата Жорж Санд.
Съдържанието е чалга, която може да бъде усетена във всеки по елитен фризьорски салон или мол.
Но това което и признавам на авторката е голямата картина, която показва с целия оригинален замисъл, около реализацията на това четиво.. Книгата е просто първата стъпка, стъкмена на бързо, за да може да сублимира като възвишено позитивно отмъщение, към щурия "прекрасен" съпруг брендо.
Брендовица е надминала по оригиналност всички мутреси. Една мутреса може да капитализира всичко, понякога си мисля за пословицата за успелия мъж и жената зад него, и изхождайки от това, наистина мутресите не са като да са невинни... за мен семейството най вече си е висша форма на съучастие....

от Ради / дата: 19 мар 2015

На нашия книжен пазар са излизали и по-повърхностни книги. Според мен заглавието на книгата няма нищо общо със съдържанието, нито с предисловието от автора. Малко блудкав текст, изпълнен с думички като "медитация", "панаяма", "сила на духа", "просветление", "трансформация".... Сякаш са събирани разни откъси от нашумелите напоследък книги за личностно развитие и позитивно отношение към света. Според мен обаче много интелигентно бе промотирана книгата в медиите. Освен това изданието е много добро като хартия, шрифт ... със сигурност себестойността му отговаря на цената - 15 лева. Относно съдържанието ... аз лично имам резерви, но както казах съм чела и доста по-глупави книги за "просветлението".

от Мина / дата: 17 мар 2015

И да допълня - ако някой се излага то това са хората, които си купуват въпросната книга, а не Хеликон, но аз няма да съдя никого, различни хора, различен вкус.

от Мина / дата: 17 мар 2015

Очевидно не разбирате идеята на класацията на Хеликон - тя е търговска. Търговска класация ще рече, че включва най-продаваните книги за седмицата.

от WTF?! / дата: 17 мар 2015

Че Брендовеца написа книга беше повече от новина, но да ми я слагате в раздел "най-продавани" е просто нелепо! Хеликон, сериозно се излагате..!!

от Колибрина / дата: 16 мар 2015

И книгата ли е толкова нелепа, смехотворна и глупава като заглавието?

от сkuraimotore / дата: 16 мар 2015

хубаво е, да се
прочете и неговата гледна точка за България и живота, щом е имал необходимост да напише книга, значи е искал да сподели с по шотока аудитория!! ще я прочета с интерес!!!

от Nash Bridges / дата: 11 мар 2015

Сега какво следва? Мемоари на братя Галеви и Златко баретата? Или на Веска Меджидиева? Ако Ал Капоне е оставил някакви написани автобиографични премъдрости, давайте и тях....

от MarkCicerone / дата: 11 мар 2015

Моля рецензии! "Наръчник на младия наркотрафикант" или просто лирични излияния на една нежна милионерска душа? Ако е първото, тичам към най-близкия Хеликон :))

от Администратор / дата: 11 мар 2015

към Въпрос: Към настоящия момент заглавието се предлага само като хартиено издание. Преценка от страна на съответното издателство е да предлага и като е-книга.

от Родител / дата: 11 мар 2015

Питам се: какво ли съзира в душите на децата, зарибявани от дилърите му? А в душите на родителите им?

от Въпрос / дата: 10 мар 2015

Хартиените копие 15 лева, а електронно копие може ли да се купи?

от Интересно / дата: 10 мар 2015

Авторът Брендо ли е? Ако е така книгата излиза много скоростно и неочаквано.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

    Евелин Банев – Брендо е името на новия автор, когото ви представяме. Неговата проповедническа, философска и затрогваща книга „Съзирам душата на България“ се публикува от издателство Royal's Book Collection. Правилно прочетохте, затрогваща, иронията ни е съвсем лека, защото от една гледна точка, се иска много смелост и мъжество да застанеш с името и лицето си пред своите сънародници и да им разкажеш своята версия за събитията. Убедени сме, че повечето скептични коментатори сега ще излязат с предложение към писателската гилдия да се присъединят и Баретата, и Таки, и така нататък прякори, но фактът е, че именно Брендо написа книга, а не някой от останалите. А този факт сам по себе си го издига на едно по-различно равнище от останалите в списъка на прочутите. В предговора към „Съзирам душата на БългарияЕвелин Банев уточнява, че със своята книга той изпраща послание към децата по целия свят. Всяка една от главите на романа завършва с бял стих, което е поредното доказателство за лиричната душа на този герой на нашето време. Българските читатели имат право да бъдат учудени от новото превъплъщение на Брендо, от него могат да се направят поне два извода – че ще заработи някой дребен лев и от публикуването на книгата си и че е толкова интелигентен, хитър и находчив, че не се бои при толкова дела и съдебен интерес от няколко държави да привлича общественото внимание. В момента няма общоизвестна информация къде се намира авторът на новата книга, но и ние не сме жълтеникаво издание, за да се занимаваме с подобни въпроси. Това, което той сам е допуснал да се знае, е, че интервюта с него за книгата и официални премиери не се предвиждат. Първа глава на книгата е озаглавена „Падението“, в нея виждаме главния герой Макс в затвора, срещу него водят дела за наркотрафик в няколко държави. Може този сюжет да ви се струва известен от едни други източници, но това е само съвпадение и всяка прилика с реални лица и събития е напълно случайна. Шегуваме се, разбира се, „Съзирам душата на България“ няма как да не съдържа автобиографични елементи. Макс е паднал, но иска да стане. Иска да тръгне по пътя на духа и търси сили у себе си. Дали не ни подсказва нещо разказвачът? Дали самият Евелин Банев – Брендо не е стигнал до своята лична вътрешна точка на пречупване? Някои хора я наричат покаяние. След него вече нищо не е същото.

от Хеликон