Игра на стъклени перли

Автор: Херман Хесе
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Verlag L&B
Брой страници 624
Година на издаване 1999
Корици меки
Език български
Тегло 393 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

В този роман на големия немски писател Херман Хесе/1877-1962/,една от най-знаменитите творби на века,който изпращаме,се съдържа неговата драма,отсенена от мъдростта на предхождащото го столетие и от орановите вибрации на настъпващото.

от Endimios / дата: 29 авг 2016

Вероятно текстът е преписан от описанието на самия издател.

от Роси / дата: 21 дек 2010

Тва са орангутановите вибрации на неграмотните книгопродавци.

от муза / дата: 21 авг 2010

Подкрепям мнението на "Перо".

от муза / дата: 21 авг 2010

Съгласна съм с мнението на "Перо", доста е нелепо да се коментира Хесе по този комичен неграмотен език. Нивото на тази литература вдига "летвата" високо и е срамно за авторите на сайта.

от Перо / дата: 10 мар 2010

Българският език има правила и е редно те да бъдат спазвани поне в един сайт за книги.
Наклонени скоби има в английския език, в българския този символ се употребява за други цели, след запетая трябва да има шпация, думата "отсенена" вероятно би трябвало да бъде "осенена", но дори да е така, мястото и не е тук.
А книгата на Х. Хесе няма нищо общо с "орановите" (вероятно - урановите) вибрации.
Срамота!!

от Перо / дата: 10 мар 2010

Какво значи "оранови вибрации" в един литературен сайт?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 Романът „Игра на стъклени перли“ продължава да е сред най-загадъчните текстове на западната литература. Интерпретациите върху книгата обикновено се спират на отношението между Изтока и Запада.
           Като симфонично встъпление се въвежда историята за възникване на провинцията Касталия, където владеят най-строги методи на обучение. Младите мъже - тук жени не се допускат - биват издирвани из цялата страна още в ранна възраст и преминават през цяла система от елитни училища. Върховна и обединяваща дейност в Касталия е съхранената от традицията интелектуална "игра на стъклени перли", която си служи с високо развит таен език. Играта включва в себе си редица науки и изкуства, а също древната източна философия. Романът на Херман Хесе  представлява въведение в хуманистичната култура и в същото време е предупреждение за пагубните
увлечения на интелектуализма.
       Това е книга за сложния, противоречив, но необходим живот на духа, на майсторството на изразяването и себепознанието.

Кристина Казакова, Хеликон - Пловдив

Херман Хесе е роден на 2 юли 1877 г. в град Калв, Швабия, в семейство на християнски мисионери, работили дълго време в Индия. От 1873 г. те живеят в Калв, където работят в издателска къща под ръководството на Херман Гундерт, дядо на Херман Хесе по майчина линия. През 1881 г. семейството на Хесе се премества в Базел, Швейцария, където прекарва пет години, преди да се завърне в Калв.

След като завършва Латинското училище в Гьотинген, през 1891 г. Хесе постъпва в Евангелистката теологична семинария в Маулброн.

На следващата година бяга оттам и е открит в полето ден по-късно. След като през май 1892 г. прави опит за самоубийство, Хесе преминава през няколко лечебни заведения и образователни институции и влиза в тежък конфликт с родителите си. През 1893 г. успява да положи изпит, с който завършва образованието си.

Хесе започва да чиракува в книжарница в Еслинген на Некар, но след три дни напуска. След това, в началото на лятото на 1894 г., започва продължило 14 месеца чиракуване във фабрика за часовници в Калв. През октомври 1895 г. отново се мести и става чирак в книжарница, този път в Тюбинген.