Книгата на пастира

Автор: Джоан Дейвис

Коментари: 0

Издател Бард
Брой страници 208
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 323 грама
Размери 18x14
ISBN 9789546551696
Баркод 9789546551696
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Разказ извън времето, изпълнен с житейски уроци за всички нас.

В митично време и в неназована страна „Книгата на пастира” разказва историята за пастира Исус, който е обезпокоен от суровия закон „око за око, зъб за зъб”, управляващ неговия свят. Призован от своя сън, пастирът предприема пътуване, за да открие „новия път”.
Придружен от Елизабет, бивша робиня, и Давид, момче, което трябва да се научи да ходи “с нови обувки”, пастирът знае, че „епохата на чудеса” ще настъпи, когато бъде открит „новият път”.
Ала пътуването не минава без премеждия. По пътя към пещерата край Голямото вътрешно море пътешествениците срещат изключителни герои - Разказвача, Аптекаря, Слепеца и Странника. Всеки от тях им предава важен урок, който тласка пътниците към тяхната съдба. При пещерата Исус трябва да разбере дали може да извади наяве отдавна погребани тайни. Ала той, Елизабет и Давид ще открият, че понякога онова, което търсим, е било вътре в нас през цялото време.

“Книгата на пастира”, история извън времето за човек, който търси “новия път”, е вдъхновяваща и трогателна притча.” - Паулу Коелю, автор на “Алхимикът”

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 ,, Защото давайки, получаваме,

защото когато прощаваме, ни прощават..

И защото умирайки, се раждаме за вечен живот.

Защото това е законът за заместването“

В книгата за пастира Исус e приел в себе си мъдрия химн на божествените закони  и se e отправил се към  хоризонта на „новия път“. Изключително плавно се  преплитат библейските мотиви с изконните нравствени ценности, закодирани по пътя на всяка душа.

Джоан Дейвис, озадачена от тайнствената поява на ръкописа – в стара къща, която  е закупила,  посвещава една година за превод и оформление на историите на Слепеца, Аптекаря, Разказвача и Странника, които придружават Исус  в неговото търсене. В крайна сметка ни дарява  с поучителни уроци, извлечени от личните им митарства  през живота.

Мисията на пастира неизменно го свързва и с малкия Давид, който силно се нуждае от „обновление”, а  сестра му Елизабет е образец на доброта и благородство.

Във всички  тези  „стари” истории, включени в книгата, както  и  в  приказните съдби, разказани в тях,  авторката съзира така жадуваната  светла  пътека  към  промяна на света, но  която промяна  „никой друг не може да стори” освен нас самите.

Да я сбъднем, изчитайки книгата, която неминуемо и неусетно  ни прави по-добри.

Жана Иванова, Хеликон Пловдив - Център