Теодор Буун. Момчето адвокат

Автор: Джон Гришам

Коментари: 4

Издател Обсидиан
Брой страници 224
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 250 грама
Размери 20x13
ISBN 9789547692473
Баркод 9789547692473
Категории Тийн, Литература за деца и юноши, Книги

Перфектно убийство.
Тайнствен свидетел.
Само един човек в съдебната зала знае истината…
И той е на тринайсет години.

В Стратънбърг има много адвокати и макар че е само на тринайсет, Тео Буун е убеден, че е един от тях. Той познава всеки съдия, полицай и секретарка в съда – както и законите на щата. Мечтае да стане голям адвокат и да печели бляскави победи в съдебната зала. Но попада в нея по- скоро, отколкото е очаквал.
Тъй като знае твърде много – може би прекалено много, – Тео се оказва в центъра на сензационен процес за убийство. Залогът е висок, но момчето адвокат няма да се спре пред нищо, докато правосъдието не възтържествува.

Запознайте се с Теодор Буун и бъдете готови за невероятни приключения с любимия разказвач на Америка Джон Гришам.
Нов трилър за ново поколение читатели.
Теодор Буун ще е герой на цяла поредица от романи за младите читатели!

от Христо / дата: 03 мар 2014

Тази книга е интересна дори малко да е детска

от Меган / дата: 18 юли 2011

Интересно е,но е някак странно.Наистина странно.

от Еби / дата: 03 яну 2011

Е, все пак е за деца :) Не мога да преценя всъщност дали деца биха го харесали. Но на мен ми допадна

от Kotatsu / дата: 03 яну 2011

Засега може би най-слабия роман на Гришам... И все пак е добър!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

      Теодор Буун е само на тринайсет години, но вече знае какъв ще бъде, когато порасне. Благодарение на професията на родители те си, Теодор е наясно със законите, познава много добре Окръжния съд в Стратънбърг, както и всички, работещи в него.

В съда започва да се разглежда ново дело, което разбунва духовете в градчето. Делото е за убийство, а по него работят най-добрите. Ето защо Теодор е изключително развълнуван и желае да проследи развитието му.

Неочаквано се появява свидетел по случая. Дали младият Буун няма да се превърне от наблюдател в участник на случващото се в съдебната зала?


Зорница Замфирова, Хеликон Благоевград

Теодор Буун е на тринадесет години и наглед не се различава от своите връстници. Роден и отраснал в семейство на адвокати, Тео мечтае за кариера в съда, където прекарва и по-голяма част от свободното си време. Всеки човек на този свят има своя звезден миг Адвокатите също!

Подготвен ли е Тео, за най–голямото дело в Стратънбърг?

И защо той?

Съдебната система има своите догми и закони, но за доказване на истината, правилата не винаги важат.

Какво знае Тео, за което съдия Гантри подозира?

Кой е тайнственият свидетел и каква връзка има с него Теодор Буун?

Защо не може да свидетелства и ще запази ли младият адвокат неговата тайна?

Кое убийство е перфектно?

Когато няма доказателства, няма и престъпление.

Но истината е една и само Теодор Буун – момчето адвокат знае каква е тя.

Иван Гутев, Хеликон Габрово

Касовите автори умеят да изненадват феновете си с нещо неочаквано. Така е и при Джон Гришам. След „Клиентът”, „Теодор Буун: Момчето адвокат” ни предлага отново за главен герой 13-годишен тийнеджър, чиито родители са адвокати... А самият той живее с мечтата си да стане преуспяващ адвокат.

Тео Буун е будно момче, което познава законите по-добре не само от връстниците си, но и от повечето зрели хора. Безплатните консултации, които дава, го правят герой в очите на приятели, съученици и учители. Но когато се сблъсква с истински процес за убийство, когато трябва да запази тайната на единствения свидетел на това убийство, когато е изправен пред сложна дилема, Теодор се нуждае от помощта на истинските адвокати.

Тео би могъл да избере по-лекия път – да забрави това, което е споделил с него съученикът му Хулио... Но така той ще помогне на убиеца да остане на свобода по-богат с 1 милион... Теодор Буун избира трудния начин и така обръща процеса в полза на обвинението...

Романът е с отворен край. Защото процесът не свършва с последната страница, а е проектиран в бъдещето. Което пък води до мисълта, че това няма да е единственият роман с главен герой Теодор Буун...

Не бих казала, че новият роман на Гришам е на нивото на „Фирмата”, „Време да убиваш”, „Версия Пеликан” или „Клиентът”...Но си заслужава четенето. Още повече, че е подходящ за читатели от 13 до 80- годишна възраст!Стефка Милева, Хеликон Бургас

Ако попитате едно тринадесетгодишно дете кои са любимите му занимания, най-вероятно ще състави дълъг списък от спортни игри. Но когато едно дете се увлече от адвокатската професия дотолкова, че престоят в съдебната зала да е за него много по-интересен от футболен мач - тогава това е най-малкото странно.

Точно такъв е и героят от най-новия роман на Джон Гришъм. Естествено е да се досетим, че когато в родния град на Теодор Буун се гледа най-голямото и сложно дело за последните тридесет години той ще е в съдебната зала. Ала съвсем неочаквано „момчето адвокат“ се превръща от обикновен наблюдател в ключова фигура за изхода на това на пръв поглед предрешено с несправедлива присъда дело.

Какво роля точно изиграва той? Какво знае повече от другите и дали все пак ще възтържествува справедливостта ? Разберете сами от „Теодор Буун. Момчето адвокат“.

Деян Дончев, Хеликон Русе

Дълго преди името Джон Гришам да стане символ на модерния съдебен трилър, писателят работи по 60-70 часа на седмица като адвокат в щата Мисисипи, отдавайки се преди работа и по време на почивките на съда на своето хоби – пише своя първи роман.
Роден на 8-ми февруари 1955 г. в щата Арканзас в семейството на строителен предприемач и домакиня, Гришам като дете мечтае да стане професионален бейзболист. Отчитайки липсата на нужните качества за професионална спортна кариера, той променя своята визия за бъдещето и специализира счетоводство в Щатския университет на Мисисипи. През 1981 година Гришам завършва адвокатско училище. Практикува право почти десетилетие. Специализира криминално право и съдебни спорове, свързани с наранявания. Един ден в съда бъдещият писател изслушва сърцераздирателната изповед на 12-годишната жертва на изнасилване. Това го подтиква да започне да пише. Романът, който започва, разказва история, в която бащата убива изнасилвачите на дъщеря си. Ставайки всяка сутрин в 5, за да прекара времето преди работа в писане, Джон Гришам завършва за три години “Време да убиваш”. Първоначално ръкописът е отхвърлен от издателите, докато все пак романът не е забелязан и публикуван в петхиляден тираж през 1988 г.
Над 60 милиона са издадените романи на Гришам по света. Авторът е преведен на над 29 езика. Шест от книгите му са филмирани.Повече информация за автора може да намерите в:

www.alfemminile.com/noel_2001/librico.asp
www.moderna-vremena.hr/novisajt/mag/vijesti.asp?IDtxt=449
www.prazerdeler.com.br/temas/acervo_titulo.htm