Пейзаж от думи

Автор: Христо Фотев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Захарий Стоянов
Брой страници 343
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 333 грама
ISBN 954-739-253-2
Баркод 954-739-253-2
Категории Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Книгата е част от специалната поредица на издателство "Захарий Стоянов", която включва най-доброто от високата българска класика.

от Администратор / дата: 03 фев 2015

Здравейте, Г-жо Петрова! За съжаление, изданието е с изчерпан тираж. На този етап не ни е предоставена информация, свързана с предстоящо ретиражиране, съответно актуална наличност, чрез която да осигурим книгата за вас.

от М.Маринова-Петрова / дата: 02 фев 2015

Здравейте, колеги!
Желая да закупя книгата "Пейзаж от думи" на Христо Фотев на цена 06.00 лв, обозначена на обложката на книгата!
Моля най-учтиво за информация - обаждам се от гр.Варна, където съм проверила по книжарниците, вкл. по антикварните такива и книгата липсва!
Благодаря Ви предварително!
Поздрав,
Мария Маринова-Петрова

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Завършва фабрично-заводско училище в Сливен (1951). Моряк на моторен кораб (1953-54), художник в стенописното ателие на Дом \"Украса\", Ямбол (1957-59), драматург на Бургаския драматичен театър \"А. Будевска\" (1961-62), творчески секретар на Дружеството на бургаските писатели (1964-90), главен редактор на алманах \"Море\" (от 1990).

Още в първите книги на Фотев - \"Баладично пътуване\", \"Лирика\". \"Сантиментални посвещения\", \"Пристанище\" и др. баладично-романтичното се налага като основна емоционална и художествена доминанта в поетическия му стил. Една от централните и най-плодотворни теми в творчеството му е морето, възприето не самоцелно-пейзажно, а в многообразието на неговата символика. Поезията на Фотев е подчертано лирична, с непоказен, вътрешен драматизъм. Присъща й е тихата тоналност, приглушената, но мелодична реч. Поетът търси отговор на някои от най-важните за съвременната душевност нравствени дилеми. За поетичното му световъзприемане е характерно движението - във времето и пространството, назад - към детството, и нагоре - към зрелостта. Чувствителен и раним, лирическият субект възприема любовта като най-истинското измерение на живота, смисъл на човешкия път през битието. В природата търси загадката на живота, мярката на духа, метафората на вечния стремеж към съвършенство. По-късните и някои от последните книги на Фотев - \"Обещание за поезия\", \"Литургия за делфини\", \"Венецианска нощ\" и др., задълбочават съзерцателността, вглъбеността на поетическия натюрел, като същевременно разширяват тематичния и жанровия обсег на художествените търсения.