Флаговете на страните в света

Автор: Иван Иванов

Коментари: 0

Издател Петър-Берон
Брой страници 240
Година на издаване 2002
Корици твърди
Език български
Размери 0x0
ISBN 954-402-060-8
Баркод 954-402-060-8
Категории Детски енциклопедии, Литература за деца и юноши, Книги

Предлаганото издание представя държавните флагове на страните, без тези на колониалните и зависимите територии. Публикувана е кратка историческа справка за възникването, развитието, символиката и сегашния вид на държавните флагове. Основно място е отделено на данните за историята на флага на всяка страна, съвременния му образ, символиката, разположението и обяснението на цветовата му гама и останалите елементи, както и илюстрация на знамето. Там, където са открити, са включени легенди, предания и други източници за историческите корени на флага, заимствали от митологията, религиозните и други хроники на отделните страни.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Доцент д-р Иван Иванов е преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Чете академичните курсове Количествени методи в управлението, Количествени методи за икономически анализ, Микроикономика II, Теория на игрите. Под негово ръководство са защитени магистърски тези в областта на изследванията чрез игрови модели на процеси в икономиката и финансите, приложения на динамичния подход за анализ на модела на Курно и др.
Научноизследователските му интереси са в областта на моделиране със средствата на математиката и информатиката при изследване на модели в икономиката и управлението. По-специално се занимава с приложения на игровите модели на Курно и Стакелберг за анализ на процеси на либерализирания пазар на електроенергия и природен газ, с изследване на математически модели, водещи до решаване на нелинейни матрични задачи и др. Участва в научноизследователски проекти, има публикации във водещи научни списания и доклади на научни конференции в страната и чужбина.