Основи на тибетската медицина

Автор: Колектив
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Скорпио
Брой страници 256
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 281 грама
ISBN 9547920936
Баркод 9547920936
Категории Източна медицина, Медицина за всеки, Книги

В продължение на хилядолетия в Югоизточна Азия се е формирала тибетската медицинска система, обединяваща знания за човека и неговия организъм, за здравето, за болестите и за лекуването на тези болести. Стотици хиляди хора от целия свят проявяват непрестанен интерес към тази жива и актуална „мъдрост на вековете". Разбира се, сведенията, изложени в тибетските медицински трактати, са трудноразбираеми и необичайни за съвременния читател.
Книгата на Лев и Лидия Хунданови и Татяна Батомункуева представлява съвременна интерпретация на различни теоретични и практически раздели от тибетската медицина, които образуват нейната основа.
Като се запознаете с основните принципи на тибетската медицина, вие ще можете не само да предотвратите възникването и развитието на множество тежки болести, но и да ликвидирате вече съществуващи недъзи, защото ще ги познавате и ще можете сами да остраните причините за тяхното възникване. С помощта на тибетската медицина ще можете да запазите здравето си или да го възстановите, ако е загубено; ще намерите оптималния път към хармонията с вътрешния и околния свят и към щастливо дълголетие.
Лев Лукич Хунданов е академик от Академия на медицинските науки, директор на Международния център за електропунктура, доктор на медицинските науки, професор.
Лидия Лукинична Хунданова е доктор на медицинските науки, професор, през 1975-1980 г. е била ръководител на отдел „Биологично активни вещества в индо-тибетската медицина" в Бурятския филиал на Сибирския клон на Академия на науките на СССР, в продължение на две години е специализирала в Тибетския център в Дарамсала (Индия).
Татяна Валентиновна Батомункуева е иглотерапевт, кандидат на медицинските науки, през 1992 г. е специализирала в Китай.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]