Кардиология Т.ІІ

Автор: Под редакцията на акад. д-р Илия Томов

Коментари: 2

Издател Знание
Брой страници 700
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 1556 грама
Размери 21x29
ISBN 9546211931
Баркод 9546211931
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

Значителният напредък в диагностиката и лечението на сърдечносъдовите заболявания през последните 10 години дава основания у нас да бъде издадена книга, която заедно с класиката да представи съществените и реално приложими достижения на съвременната кардиология.
Структурата на предлаганата книга "Кардиология" е традиционна и отговаря на клинично ръководство с практическа насоченост.
В първият том "Обща част - диагностични методи и основни клинични синдроми" са разгледани функциите на сърцето в норма и патология, анамнеза, физикално изследване и клинична симптоматология, неинвазивни методи на изследване - клинична електрокардиография, фонокардиография и звукови находки, пулсови записи, торакална и кардиорентгенография, ехокардиография с всички съвременни варианти, ЕКГ тестове с физическо натоварване, радионуклидна кардиодиагностика.
След това се разглеждат детайлно клиниката, диагнозата и лечението на основните клинични синдроми в кардиологията - сърдечна недостатъчност, хронична и остра (кардиогенен шок, остър кардиогенен белодробен оток), нарушение на сърдечния ритъм (тахиаритмии и брадиаритмии), антиаритмични медикаменти, проаритмия.
Вторият том на ръководството "Кардиология" включва: артериална хипертония, ендотелна функция в норма и патология (ендотелна дисфункция), атеросклероза и атерогенни дислипидемии, рискове за коронарна болест на сърцето, хронична и остра исхемична болест на сърцето - стабилна стенокардия, тиха миокардна исхемия, нестабилна стенокардия, остър миокарден инфаркт без елевация на 5Т-сегмент, остър миокарден инфаркт с елевация на ЗТ-сегмент, усложнения на острия миокарден инфаркт, оценка на прогнозата след остър миокарден инфаркт, профилактика (първична и вторична) на исхемичната болест на сърцето. Последната глава е посветена на внезапната сърдечна смърт.
Авторският колектив включва дългогодишни сътрудници на Националния център по сърдечносъдови заболявания, сега Национална специализирана кардиологична болница (НСКБ), които имат голям клиничен опит и съвременни познания в областта на клиничната кардиология, съвременни инструментални диагностични и терапевтични познания и опит, технически инструментални умения, предоперативна диагностика и индикации за кардиооперативно лечение, участие в следоперативно проследяване на болни с клапно протезиране, оперативна или инструментална (РТСА, стентинг), коронарна реваскуларизация, пейсмейкърна терапия, интервенционна катетър аблационна терапевтична аритмология и др.
Авторите на това ръководство имат голям дългогодишен преподавателски опит с лекари, специализиращи кардиология, както и участие в студентското обучение на групи от последните курсове по медицина. Освен това, в продължение на години те реализираха системна, на добро ниво научноизследователска работа с клиничноприложен характер в областта на кардиологията и внедряване на нови, със значителна стойност инструментални инвазивни и неинвазивни методи за изследване, диагноза, лечение и профилактика на сърдечносъдовите заболявания.
В продължение на много години авторите, участващи в тази книга, извършиха и извършват системно методично ръководство на колегите от кардиологичните и вътрешните отделения на окръжните болници в цялата страна.

от radoslava / дата: 28 яну 2009

Mnogo mnogo ni e neobhodima tazi kniga. Molq, koga 6te q imate v nali4nost?

от liliq / дата: 18 сеп 2008

kak moga da si kupq tazi kniga

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]