*Национална празнично - обредна кухня

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател Хомо-Футурус
Брой страници 376
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 286 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

В края на нашето столетие вече е неоспорим факт, че навиците за хранене в продължение на векове много са се променили. Хората и в това отношение се приспособяват към новите изисквания, които животът им налага. Увеличи се консумацията на т. нар. храни по изключение и се намали консумацията на
т. нар. храни по необходимост. Вече се предпочитат по-калоричните, по-вкусните и по-богатите на белтъчини храни, като месо и месни произведения, риба и рибни консерви, мляко и млечни продукти, захар и захарни изделия, пресни плодове и зеленчуци, но и алкохолни и подсладени безалкохолни напитки и питиета. Някои от храните по необходимост, като жито и житни, гулии, алабаш, сушени плодове и зеленчуци и др., днес се търсят все по-рядко. Напоследък се намали консумацията на хляб, но не и на храните, приготвени от брашно (банички, милинки, мекици, бисквити, тестени сладкиши, кремове).
Търсачите на силни усещания пък се насочиха към по-апетитните, приготвени с много дразнещи подправки ястия, към концентрираните алкохолни напитки и към съвременния бич за човечеството - кафето...

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]