Албум на първичните счетоводни документи

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател ФорКом
Брой страници 178
Година на издаване 2003
Корици твърди
Език български
Тегло 430 грама
Размери 0x0
ISBN 9544641335
Баркод 9544641335
Категории Счетоводство. Данъци и такси, Икономика, Книги

В изданието са представени основните първични счетоводни документи, които се използват от предприятията. Всеки първичен счетоводен документ е характеризиран с основните си реквизити и предназначение, като е представена графическа форма, използвана в практиката.

Специално внимание е отделено на използването на първичните счетоводни документи чрез системата на техния документооборот. Представен е вариант на система на документооборота, като основа за формиране на специфична за всяко предприятие система.

Работата по реквизитния състав на формулярите, освен на определените с нормативен документ, е извършена на основа на предишните издания на Албума, актуализирани с последните нормативни документи и приложими счетоводни стандарти. Създадени са и нови форми.

Графичните проекти на формулярите са съобразени със съществуващите полиграфически технологии за производство. Всички формуляри са подготвени за попълване на матрични и други принтери, за удобна последваща обработка на документите и архивиране. Използваните методи на проектиране, шрифтове и графични акценти водят до реализиране на продукти с висока информационна плътност, респективно с оптимален размер и ниска себестойност. В много случаи при производството им се полагат различни перфорации - разделящи и архивиращи което повишава техните потребителски качества.

Като отделни части са включени банкови документи и други документи.
Изданието ще бъде полезно за ръководители, одитори, счетоводители, учащи се и за всички, които се интересуват от въпросите на документирането.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]