Фокус: Бъдещето на вашата компания зависи от него

Автор: Ал Рийс

Коментари: 0

Издател Класика-и-стил
Брой страници 334
Година на издаване 2001
Корици твърди
Език български
Тегло 541 грама
Размери 22x15
ISBN 954-9964-08-6
Баркод 954-9964-08-6
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Ал Рийс е един от най-известните маркетинг стратези. В новата си книга „Фокус" авторът на бестселъра „Неизменните 22 закона на маркетинга" посочва защо компаниите трябва да се фокусират върху основните си продукти и да се освободят от страничните начинания, които ги отклоняват от основния път. В условията на нарастваща конкуренция и бизнес глобализация бъдещето принадлежи на компаниите, които могат да ограничат фокуса си и да заемат водещи позиции в съответната сфера.
Според автора фокусът е основния фактор за корпоративна конкурентноспособност, благодарение на който компанията ви може да бъде „номер едно". Прекалено често компаниите се увличат по разрастването, в резултат на което се появяват безмис-лени сливания и придобивания в името на „синергията" или пък погрешни продуктови разширения, които размиват силата на марката. За да не загубят позициите си, тези компании се нуждаят от фокус.
Днешното бързо променящо се, технологично зависимо пазарно пространство изисква бързина на мисълта и преоценка на всички корпоративни нива. „Фокус" е книга, която показва на компаниите как да еволюират, как да увеличат пазарния си дял и стойността си без да жертват ключовите си ценности.
Фокус. Бъдещето на вашата компанията зависи от него.
„Това е една много важна книга, добре документирана, добре аргументирана, но предназначена да поражда спорни мнения. Гарантирам, че следващия път когато решите, че е време за ди-версифициране на дейността, ще си помислите."
Филип Котлър

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Тази книга е посветена на истинската същност на маркетинга, която  включва не само продажбата на даден продукт, но  и формирането на бъдещето на дадената компания, която го предлага. Ал Рийс представя начините, чрез които стъпка по стъпка бизнес компаниите могат да отговорят на реалността и потребностите на пазара, без да губят своите лидерски позиции в маркетинговата  категория, в която са се наложили.

За да оцелее дадена компания  в динамичното бизнес пространство, тя трябва да насочи целите си към привличането и задържането на клиенти. Потребителите купуват често марката, а не продукта, заради качествата му. Въпреки всичко еволюирането на компанията и нейните идеи са пряко свързани с  конкретния фокус. Ограничаването на фокуса, свързан с продуктите и услугите, би осигурило бъдеще,  запазващо самата идентичност на марката.

Мария Григорова, Хеликон Пловдив - Център