Валута и международни финанси

Автор: Светослав Масларов

Коментари: 0

Издател Принцепс
Брой страници 396
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 491 грама
Размери 0x0
ISBN 954-8067-60-9
Баркод 954-8067-60-9
Категории Инвестиции. Финанси, Икономика, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 11.90 лв.

Доктор по икономика и доцент в катедра „Международни икономически отношения" при УНСС, София. Специалист в областта на международните финанси. Води лекционни курсове по макроикономическа теория на международните финанси и по финансиране на международната търговия. Участвал е в международен семинар в Залцбург. Австрия, по управление на валутния риск. Специализирал е в университети в Лондон и Хъл, Великобритания, и в Тусон, Аризона, САЩ. Четвъртото, допълнено и преработено издание на учебника обхваща основните тематични области на международните финанси: Валутен пазар и валутна политика. Платежен баланс и макроикономическо равновесие. Цени, лихва и валутен курс
Традиционни и съвременни теории за валутния курс. Валутният курс в структурата на икономическата политика. Международна парична система - структура, еволюция, тенденции. Външен дълг и неговото управление.
В учебника са отразени съвременните характеристики на разглежданите обекти както в светлината на традиционните теоретични модели, така и с отчитане на съвременните концепции в икономическата наука. Цялото изложение е пречупено през опита и настоящите проблеми в икономиката и икономическата политика на България. Светослав Масларов – доктор на икономическите науки и доцент в катедра "Международни икономически отношения" в УНСС – София. Специализирал в университети в Лондон и Хъл, Великобритания, и в Тусон, Аризона, САЩ.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg