Пари, думи, памет

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател Кралица-Маб
Брой страници 424
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 300 грама
Размери 0x0
ISBN 9545330597
Баркод 9545330597
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Съставители Рая Заимова и Николай Аретов

Парите са не само част от ежедневието (не най-веселата му част), те представляват не само екзистенциален, но и хуманитарен проблем. За него трябва да се изговарят различни думи, които, освен всичко друго, пренасят и паметта за миналото, реално и въобразено.
В тази книга са събрани разгърнати варианти на докладите от научна конференция, проведена през 2003 г. от Българското общество за проучване на ХVІІІ в. (www.slovar.org/c18). Сборникът има интердисциплинарен характер, насочва се към различни явления от обществения и културния живот в България и на Балканите през последните три века, стреми се да предложи актуални подходи за тяхното осмисляне. Авторите са учени от институтите на БАН, от университетите в София, Пловдив, Благоевград, Шумен, от Народната Библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, както и от Славистичния институт към Полската академия на науките и Скопския университет.

Ключови думи: Голямото четене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Книгата “Пари, думи, памет” е събрала публикациите на редица водещи учени – историци , литератори , културолози , обединени в Българското общество за проучване на XVIII в. Текстовете са посветени на парите и тяхното тяхното многозначно присъствие в ежедневието, икономиката и съобщенията, но и в обществения и културния живот на българите пред прага на Новото време.

Мария Левкова, Хеликон София - Славейков