Третата революция

Автор: Ричард Кош
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Екслибрис
Брой страници 336
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 284 грама
Размери 0x0
ISBN 954820830X
Баркод 954820830X
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Как да създадем безпрецедентно богатство и щастие за всички през новото хилядолетие
В ТРЕТАТА РЕВОЛЮЦИЯ Ричард Кош, автор на бестселърите ПРИНЦИПЪТ 80/20 и СИЛОВИТЕ ЗАКОНИ премества вниманието си от бизнеса и индивидуалния растеж към силите, които оформят обществото.
Каква е Третата революция?
• Две революции - капитализмът и демокрацията - преобразяват света през последните 250 години.
• Днес капитализмът и демокрацията са се примирили със съществуването си, но са спътници по-скоро по силата на обстоятелствата, отколкото по избор. Те имат много общо помежду си, но капитализмът запазва тъмната си страна, която може да бъде изкоренена само с демократични реформи.
• Всички опити на левите сили да реформират или да заменят капитализма с нещо друго завършват с провал, защото интелектуалните предпоставки са погрешни. Намеренията обаче все още са валидни.
Интелектуалният банкрут на социализма и социалдемокрацията е оставил след себе си вакуум.
• Единственият изход е сливането на капитализма и демокрацията. Демокрацията трябва да възприеме пазарния механизъм по радикално нов начин, за да демократизира капитализма.
Присъединете се към Третата революция! Когато демократизираният капитализъм освободи силата на хората, всички ще станем по-богати и по-щастливи.
Ричард Кош в най-добрата си форма! Проникновен, смел, интересен и информативен. Кош посочва принципите на бъдещето, които са приемливи за всички - за хора с леви или десни убеждения, комунисти и капиталисти, циници и мечтатели.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ричард Кош, освен автор на световните бестселъри “Принципът 80/20” и “The 80/20 Individual” e “сериен предприемач”, който печели от много и разностранни дейности като бизнес консултиране, управление на хотели, ресторанти и инвестиции в сферата на високите технологии. Преди да се заеме сериозно с правенето на пари, той е бил партньор в американската консултанска компания Bain&Co и съосновател на The LEK Partnership – най-успешния бизнес бутик за стратегическо консултиране. В момента е съуправител на четири водещи компании и съветник на компании от сферата на рисковия капитал във Великобритания и Южна Африка.