Одриското царство от края на V до средата на IV в. пр. н. е.

Автор: Ставри Топалов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Наско-1701
Брой страници 188
Година на издаване 1994
Корици меки
Език български
Тегло 219 грама
Размери 0x0
ISBN 9548556030
Баркод 9548556030
Категории Археология. Антикварство. Извори, История, Книги

Предлаганото проучване на монетосеченето на одриските владетели от края на V до средата на IV в пр. н. е. и направените чрез него изводи, касаещи неизяснени досега исторически събития, е извършено на базата на известните ни изследвания за историята и монетосеченето на одриските владетели, многогодишното събиране на информация за попадащите в колекционерите в България одриски царски монети, както и на монетите от личната ни колекция.
Възприетият подход в изследването е чрез един нов прочит на информацията, която носят изображенията и надписите от известните монети, допълнен със събрания от нас нов нумизматичен материал и данни от местонамирането му, да тълкуваме и допълваме непълните и често пъти противоречащи си исторически сведения, а не на базата на същите тези откъслечни писмени сведения от изворите да търсим отговори на въпросите, които ни поставят малкото известни и не достатъчно прецизно публикувани монети на разглежданите одриски владетели.
Предлаганото проучване на одриското царско монетосечене от края на V до средата на IV в. пр. н. е. се състои от единадесет самостоятелни статии, девет от които написани до края на 1989 г. Тъй като поради различни причини публикуването им се забави или не можа да се осъществи, предлагаме тези статии подредени в порядъка на постепенното въвеждане на новите идеи, свързани с нумизматиката и историята на одриските владетели от разглеждания период от време.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]