Чечения: Политико-географска характеристика

Автор: Стефан Карастоянов

Коментари: 0

Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 168
Година на издаване 2003
Корици твърди
Език български
Тегло 400 грама
Размери 0x0
ISBN 9540718228
Баркод 9540718228
Категории История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Но каква е същността на руско-чеченската война? Може да се намери аналог в световната история? За да можем да отговорим на тези въпроси, трябва задължително да се опитаме да разберем спецификата на руската имперска политика, както и да погледнем тази война през очите на чеченеца-мюсюлманин. За да бъде разбрано това от гражданина на цивилизования свят, е необходимо той да освободи своето съзнание от заобикалящата го реалност, да направи крачка назад във времето и пространството и да види разиграващата се драма на руско-чеченската война в нейния историко-географски контекст. Едва тогава човек може да види феномена на тази, война - несравнима с никоя друга досега.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Проф. д-р Стефан Карастоянов е създател и ръководител на катедра „Регионална и политическа география\" в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски\". От 1993 г. до 1999 г. е Декан на чуждестранните студенти и член на Академичния съвет на Софийския университет. Заместник-председател на Научната комисия по геолого-географски науки при ВАК на Министерския съвет от 2000 г. От 2003 г. е главен редактор на Годишник на Софийския университет -книга География. Специалист по регионална и политическа география, регионално развитие и регионална политика. Автор и съавтор на 10 монографии и учебници, последната от които е Балканите -политикогеорафски анализи (2002).

Има 120 статии и студии в нашия и чуждестранния печат. Негови 12 публикации са в авторитетното международно издание Кой кой е в света на нефта и газа, а три - в Говър сървъра на НАТО. През 2000 г. получава почетна диплома от Международния биографичен център в Кембридж за научни постижения през XX в.