Световни религии

Автор: Ивайло Костов

Коментари: 1

Издател Аскони-издат
Брой страници 300
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN 954-8542-45-5
Баркод 954-8542-45-5
Категории Културология, Хуманитарни науки, Книги

Изданието представя най-известните и разпространени в момента Световни религиозни системи, като: Индуизъм, в неговите три исторически етапа на развитие: Ведаизъм, Ранен брахманизъм и Класически индуизъм (или Класически брахманизъм), Будизъм, Дзен/Чан-будизъм, Джайнизъм, Зороастризъм, Иудаизъм, Християнство и Ислям.

"Световни религии" може да послужи като добър и необходим учебен справочник, както за ученици и студенти, изучаващи тази дисциплина, така и за преподаватели и за всички, които имат интерес и желание да систематизират знанията си в тази област на духовната култура.

Предназначена е и за широк кръг читатели, проявяващи интерес към Световните религии и тяхното духовно, историческо и културно наследство.

от Орлин Баев / дата: 24 фев 2015

Познавам Ивайло Костов лично. Имал съм лекция по "Психология на религията" при него, в НБУ. Тогава бях очарован от курса му. Разбрах, че дори е поддържал магистратура по сравнителна религия, отново в НБУ, която за съжаление вече не съществува. Сигурен съм, че книгата е изключително полезна - надявам се да я намеря и купя! Благодаря на автора за качествения му труд!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg