Кръстът на Христос

Автор: Джон Санфорд

Коментари: 0

Издател Нов-човек
Брой страници 352
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 299 грама
Размери 0x0
ISBN +9544071342
Баркод +9544071342
Категории Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

КРЪСТЪТ НА ХРИСТОС е центърът на християнската вяра. В тази книга ДЖОН СТОТ подчертава, че кръстът стои в центъра на историята и на библейската вяра.
"След три уводни глави, които оформят част първа, в част втора стигам до онова, което наричам "сърцето на кръста". Тук дискутирам истинското библейско разбиране на понятията изкупление и заместничество,
в развитието на темата за Кръста на Христос съм подходил от три опорни точки: Писанието, традицията и съвременния свят.
Моето силно желание беше да бъда верен на Божието слово, като му позволя да каже това, което то казва, а не да го помоля да каже онова, което аз бих искал да кажа. При грижливо и задълбочено тълкувание на неговия текст, не съществува алтернатива.
Второ, стремях се да приложа нещо от онова, което съм изучавал. Ако човек иска да разбере по-добре Кръста, не би могъл да игнорира великите трудове на миналото. Да пренебрегнем традицията и историческото богословие, е равносилно да сме неучтиви към Светия Дух, който активно е осветлявал Църквата през всички векове.
Трето, опитвах се да разбера по-добре Писанието, не само чрез собствената си виделина или чрез тази на традицията, но и в контекста на съвременния свят. Питал съм се, какво ни казва Христовият кръст в края на двадесети век?"

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Джон Сандфорд е псевдоним, зад който се е скрил известният американски журналист Джон Кемп, носител на авторитетната награда „Пулицър“. Роден е в Айова. Има черен колан по карате шотокан. Обича да плава сам с кану из диви места и през 1980 г. прави дълго пътуване по река Мисисипи.
Автор е на 15 романа, 12 от които са от серията „Жертва“. Основен герой в тях е ченгето Лукас Дейвънпорт, който е по-различен като типаж от познатите ни от криминалната литература персонажи като Филип Марлоу, Еркюл Поаро или Шерлок Холмс. Лукас често се оказва въвлечен в ужасяващи престъпления, които поставят на изпитание всичко хуманно у него. Вероятно заради това сравняват книгите на Джон Сандфорд с тези на Томас Харис, автора на „Червения дракон“, „Мълчанието на агнетата“ и „Ханибал“.Книги от Сандфорд, Джон

• Очите на жертвата
• Лесна жертва