Учителят Петър Дънов- живот и учение

Автор: Милка Кралева

Коментари: 0

Издател Кибеа
Брой страници 88
Година на издаване 2001
Корици твърди
Език български
Тегло 881 грама
Размери 0x0
ISBN 954-474-264-6
Баркод 954-474-264-6
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Петър Дънов е представител на третото голямо духовно езотерично течение в България след орфизма /довел до питагорейството и платонизма/ и богомилите през Х век. Той е най – универсалният духовен учител на миналия век - това, което Хегел нарича световна историческа фигура, чиято значимост ще се осъзнава постепенно през следващите векове.
Тази прекрасна книга има предназначението да представи учението на Петър Дънов пред една по-широка публика не само в родната му страна, но и извън пределите й.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Милка Кралева е родена в Бургас, в семейството на Крали Кралев, един от тези
ученици на Учителя, които съхраниха неговата книжнина. Атмосферата в семейството, честите срещи с шепата, останали от близкото обкръжение на Петър Дънов ученици, създават условия за нея да навлезе по-дълбоко във философското учение на Петър Дънов и да го направи свой източник на здравомислие за цял живот.
Като музикант с академично образование, Милка Кралева свързва интересите си и с музиката на Учителя. В резултат на това съставя първата си книга „Сила Жива.
Ново разбиране за музиката. Петър Дънов“ (1993), в която обединява казаното от Учителя за философската, изпълнителската и енергийната същност на музиката.
Веднага след демократичните промени Милка Кралева създава списание „Сила
и Живот“, посветено на Петър Дънов и като негов автор и съставител издава 11 тематични броя, в които са публикувани много неиздавани дотогава материали.
Най-значителната й творба е издадената от ИК „Кибеа“ през 2001 г. биографична
книга-албум „Учителят Петър Дънов. Живот и учение“. В нея, на основата на богат
архив от документи, се разкриват неизвестни истини за живота на българския духовен просветител. Тази книга запълва едно пространство в българската духовна история, дълго време изкуствено поддържано в състояние на вакуум.
През 2001 г. Милка Кралева емигрира в САЩ. Нейният свободен дух и и сега работи за интеграцията на името на Петър Дънов с постиженията на световната духовна мисъл.
Милка Кралева е съставител на книгите „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“ (1999), „Мисловен календар“ (1999), „Няма престъпна любов“ (2001),
„Раждането на новия свят“ (2009), издания на ИК „Кибеа“.