Трагичното послание на древните: В търсене на Града на боговете

Автор: Ернст Мулдашев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател НСМ-Медиа
Брой страници 390
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 360 грама
Размери 21x14
ISBN
Баркод
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Пирамидите и древните монументи образуват единна система, която е спасила Земята от нов апокалипсис. Планината Кайлас, почитана на Изток като светиня, също е пирамида, а височината й (6666 м) е мерната единица, която разкрива закономерностите в глобалната система. Как е изградена тя и какъв е механизмът й на действие? Къде са били и как са се измествали полюсите? Накъде гледа сфинксът? Кайлас ли е Вечният континент, останал непокътнат от земните катаклизми, там ли е Градът на боговете, населяван от атлантите до VII - VIII в. от н. е.? Защо йогите твърдят, че мисълта е триъгълна?

Това са част от въпросите и хипотезите пред поредната хималайска експедиция на Ернст Мулдашев - един от най-спорните, но и най-четените автори в съвременния свят.

Ключови думи: Тайни и загадки

от Анонимен / дата: 31 авг 2014

Някой да се върне в първи клас и да се научи, че 6+6+6+6 = 24= 6
Няма как да стане 9.
Човек, който не може да събере четири числа, да не коментира каквото и да било, принципно!!!

от нвао / дата: 12 мар 2014

.....на базата на измерването на разстоянията на очите на хората, която той описва в книгата си 'От кого сме произлезли'...-направи ми впечетление че и там ги донаглася.?

от :) / дата: 26 юни 2012

Пламен Тодоров , а ти току що си направи отлична реклама :)) И аз не видях къде си доказал че твоите твърдения са вярни ???

от Пламен Тодоров / дата: 24 яну 2012

'Никога не е късно да станеш за резил' - това е най-подходящото обобщение за книгата на Ернст Мулдашев 'Трагичното послание на древните'.
Ернст Мулдашев е отличен хирург, добър планинар и умел разказвач. Всичко това, съчетано в другите му книги изглежда много добре и те се четат на един дъх.
Но в тази книга той е преминал границата на допустимото невежество. Неговата теза е такава "Аз съм отличен хирург и не разбирам много добре, примерно от география, но според мен ...." и оттук нататък си мисли, че след като се е извинил предварително, може да пише неща, които според него са верни.
Но глупостите, които е написал в тази книга за щастие могат да се проверят и всеки да разбере, че разсъжденията му са напълно погрешни. Бих му простил, ако от изложението се изясняваше, че той само свързва изходните факти в неправилни връзки и прави изводи. Но се натъквам на опити за шмекеруване на дребно – като например да си нагажда разстоянията между древните обекти, и след това да ги изполва в тезата си.
Мога да заявя, че всички посочени в книгата му разстояния, са грешни. Всеки, който желае може сам да провери това, като вземе данни от справочници или от интернет, и си изчисли разстоянията. (Подробни сметки за всяко едно разстояние съм публикувал в друга статия в блога си
http://Линкът е изтрит от администратор.
“Ернст Мулдашев – образец за псевдонаука’).
Със същата точност, с която той си позволява да променя разстоянията, аз мога та твърдя, че разстоянието от Берлин до Вашингтон е 6666км, и използвайки неговите прийоми, да изведа дяволската девятка чрез 6+6+6+6=36=3+6=9. После оттук да се впусна в разсъждения примерно на тема за световното дяволско зло, което се крие във Вашингтон и Берлин. И повярвайте ми, за това мога да изведа много факти. Да, ама ще съм си понагодил ‘малко' разстоянието между градовете.
Така не се прави наука. Така може само да се печелят пари от публикуване на псевдонаучни книги.
Много ми хареса неговата теория за разселването на расите, на базата на измерването на разстоянията на очите на хората, която той описва в книгата си 'От кого сме произлезли'. Но след като видях как той си нагажда данните, в мен се появяват съмнения, че тази негова теория също може да не е вярна.
Искам да подчертая, че уважавам хирурга Ернст Мулдашев, но не понасям шмекеруването и лъжата.
И тъй като започнах изложението си с народна мъдрост, струва ми се много подходящо да го завърша с друга, която приляга за Мулдашев – 'Всяка жаба да си знае гьола'.
http://Линкът е изтрит от администратор.
Пламен Тодоров

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]