Паневритмия

Автор: Петър Дънов

Коментари: 0

Издател Хелиопол
Брой страници 240
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 560 грама
Размери 29.5x20.5
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

В древните мистични школи Паневритмията е била метод за
възпитание чрез ритмични движения, свързани с определени идеи и
съчетани с пеене.
Подобни школи съществуват не само тук, но и на всички планети. Жителите на планетите и слънцето прилагат Паневритмията. Природата не е мъртъв механизъм. Навсякъде в нея има живот. Разумни същества населяват целия Всемир.

Паневритмията - радио на Новата Култура
Независимо от това, дали ние съзнаваме или не, съществува около нас един свят на същества с висша интелигентност. Ние трябва да се свържем с тях, за да могат те да ни предадат своите идеи и подтици, своята сила и светлина. И когато имаме вдъхновение, просветление, озарение, когато имаме проблясък на велики идеи, това са дарове от техния свят. Именно чрез Паневритмията ние ставаме възприемчиви към това. Нали знаем, че когато радиоприемникът нагоди своята антена в хармония с радиопредавателя, той възприема мислите, музиката, които му се изпращат. Това предаване става чрез етера. При тези хармонични движения на Паневритмията ние ставаме способни да доловим мислите на тези напреднали души, влизаме в контакт с един свят на висша интелигентност. Радиото е средство за обмяна между народите. Също така и Паневритмията е условие за приемане мислите на тези гениални души.

Паневритмията - това е новото, което трябва да се внесе в
днешната култура. Тя има да играе важна образователна и възпитател
на роля в училището. Въвеждането на Паневритмията в училището и в
обществото ще даде голям тласък за вливане на нови културни ценности.
Бейнса Дуно - Учителят

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година (29 юни стар стил, Петровден) в Османската империя, село Хадърча, днес Николаевка, Област Варна, България. Петър Дънов е трето дете на свещеник Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Негов дядо по майчина линия е чорбаджи Атанас Георгиев (1805-1865), български възрожденски деятел за църковна независимост. Баща му Константин Дъновски (1830-1918) е първият български свещеник във Варна.
На 22 март 1939 г. записва послание към учениците си, озаглавено „Вечният завет на Духа”. В началото на 1944 г., по време на въздушните бомбардировки над София, организира евакуирането на Изгрева в село Мърчаево (на 24 км югозападно от София) и се установява в дома (сега музей [8]) на своя ученик Темелко Гьорев. Завръща се на Изгрева на 19 октомври 1944 г. На 20 декември 1944 г. изнася пред Общия окултен клас беседата „Последно слово”.


Градинката с гроба на ДъновНа 27 декември 1944 г. умира вследствие на пневмония.
През август 1888 г. заминава за САЩ и се записва студент в Методистката теологическа семинария Дрю в град Медисън, щата Ню Джърси, и я завършва през май 1892 г. През есента на 1892 г. се записва в Теологическия факултет на Бостънския университет, защитава дипломна работа „Миграцията на германските племена и тяхното християнизиране” и се дипломира през юни 1893 г. Една година посещава занятията в Медицинския факултет на Бостънския университет и през 1894 г. получава сертификат, даващ му право да практикува медицина