Духовно хранене

Автор: Д-р Гейбриъл Казънс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Анхира
Преводач Красимира Матева
Брой страници 710
Година на издаване 2023
Корици меки
Език български
Тегло 683 грама
Размери 15x23
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Написването на тази книга е истинско приключение. За да изследва напълно връзката хранене-духовен живот, Гейбриъл трябваше да еволюира отвъд настоящата материалистично-механистична парадигма в храненето до едно много по-широко определение на храненето, включващо фини енергийни принципи. Под думата “нутриент” се има предвид хранителното вещество с неговите материални, емоционални, енергийни и духовни свойства. Колоните на материалистично-механистичната парадигма от последните 200 години са разклатени, но не са отстранени. Възникналата нова парадигма – на Духовното хранене – отговаря по-пълно на въпросите: “Каква е целта на храненето? Какво наричаме “хранене”? Какво се асимилира? Кое е това, което се асимилира? Каква е връзката между асимилирания нутриент и духовното развитие?”

Във връзка с тези фини енергийни принципи се формулира концепция от ново измерение за значението на асимилирането на хранителните вещества. За да бъде направено адекватно това, се обяснява по-рафиниран модел на ключовите системи на тялото за асимилиране на енергия. Включва се детайлно обсъждане на тялото като “човешки кристал” и как функционира като такова, за да абсорбира растителния материал и енергия в енергийните и биомолекулярните си структури.

За максимална полза подходящата храна трябва да се интегрира в хармонично равновесие с Шестте фундамента, практикувани с Любов. Моля помнете, че информацията и концепциите се споделят в тази книга, за да вдъхновят читателя и да му дадат усещане за собствената сила. Нека бъдат насоки и инструменти, а не правила. Авторът се моли читателят да не изгуби от погледа си вярната духовна перспектива за прилагането на тези концепции. Правилното хранене е най-добре да се осъзнава като опора за духовната еволюция. Тази книга описва как да подготвим телата си, за да се справят с увеличаването на енергия при квантовия еволютивен скок в съзнанието, който предприема светът. Гейбриъл се моли всеки, който прочете книгата, да извлече полза от нея и мирът по света да се увеличи в резултат на вътрешния мир и хармонията с Природата, постигнати от разбирането на Духовното хранене и прилагането му в нашия живот.

Когато се храним здравословно и хармонично, нараства способността ни да се настройваме към Божественото и да общуваме с него. Имайки предвид тази перспектива, авторът предлага вместо да “живеем, за да ядем” или да “ядем, за да живеем”, да ядем, за да засилваме общуването си с Божественото. Тогава гладът ни за Божественото става преобладаващият ни апетит. При тези условия е допустимо да се превърнеш в лакомник…за Божественото.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]