Минимално инвазивна коремна хирургия

Автор: Доц. д-р Красимир Василев, доц. д-р Пламен Иванов, д-р Васил Кьосев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Lemur
Брой страници 512
Година на издаване 2023
Корици твърди
Език български, английски
Тегло 2258 грама
Размери 22x30
ISBN 9786197581485
Баркод 9786197581485
Категории Наръчници и справочници по медицина, Медицина, Книги, Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Последователно и в отделни глави е разгледана минимално инвазивната хирургия при всички коремни операции в плановата и спешната коремна хирургия, както и въздействието ? върху имунитета. Подробно са представени оперативните интервенции при доброкачествени и злокачествени заболявания в жлъчно-чернодробната, стомашната, дебелочревната, панкреатичната, ендокринната и метаболитната хирургия, заболяванията на далака и дефектите на предната коремна стена. Демонстрирани са и възможностите, и ограниченията на лапароскопията при всички спешни състояния в коремната хирургия. В отделна глава се разглежда мястото на роботизираната хирургия при хирургичните заболявания на корема.

Книгата съдържа предговор от генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, авторите си поставят задача да представят миниинвазивната хирургия на корема не като оперативна техника, а като състояние на проблема във водещите страни в света и у нас. Разглеждат основните хирургични заболявания на корема, отчасти - тяхната патофизиология и хистобиология с оглед основно диференциалната диагноза на заболяванията, мястото на миниинвазивната хирургия, както и плюсовете и минусите ? в сравнение с отворената хирургия, с цел да са максимално полезни на коремните хирурзи.

Това луксозно издание включва множество илюстрации и е подкрепено с изчерпателна литературна справка, което го прави подходящо за студенти, специализанти и хирурзи като навигация в безкрайното и понякога бурно море на хирургията.

"В наши дни минимално инвазивната хирургия се превърна в стандарт за лечение на хирургичните заболявания и сегашното поколение хирурзи я приема за даденост. Тя обаче има дълга история и познаването ? е задължително, за да помним смирено, че наистина сме стъпили на раменете на гиганти. Неслучайно и настоящият труд започва с изчерпателна историческа справка.

Последователно и в отделни глави е разгледана минимално инвазивната хирургия при всички коремни операции в плановата и спешната коремна хирургия, както и въздействието ? върху имунитета. Подробно са представени оперативните интервенции при доброкачествени и злокачествени заболявания в жлъчно-чернодробната, стомашната, дебелочревната, панкреатичната, ендокринната и метаболитната хирургия, заболяванията на далака и дефектите на предната коремна стена. Демонстрирани са и възможностите, и играниченията на лапароскопията при всички спешно състояния в коремната хирургия. В отделна глава се разглежда мястото на роботизираната хирургия при хирургичните заболявания на корема.

Учебникът е добре илюстриран и подкрепен с изчерпателна литературна справка, което го прави подходящ за студенти, специализанти и хирурзи като навигация в безкрайното и понякога бурно море на хирургията."
генерал-майор проф. В. Мутафчийски, д.м.н., FACS

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]