Пирамиди (ново издание)

Автор: Тери Пратчет
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Архонт-О
Брой страници 432
Година на издаване 2023
Корици меки
Език български
Тегло 235 грама
Размери 13x20
ISBN 9789544221393
Баркод 9789544221393
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

В Джелибейби фараоните сътворяват опасна бъркотия с времето и поставят на карта съществуването на царството им. В тази сложна игра на религия и политика в света на Диска фараони и богове ще оживеят, жреците ще процъфтяват, а камилите ще разнищват сложната материя на квантовата физика.

Тепик е престолонаследникът на Джелибейби – малко царство, заклещено като буфер между Тсорт и Ефеб. Тепик постъпва като момче в Гилдията на Убийците. Баща му умира и се налага на тийнейджъра фараон да изпълнява всичко онова, което се очаква от титлата му – да се погрижи слънцето да изгрява, реката да тече, да построи най-голямата пирамида в света на Диска и други такива типични.

Фараонстването е занаят, изпълнен с константни опасности – я някой убиец, я огромна пирамида (която сам си построил на всичкото отгоре), която заплашва пространствено-времевото съществуване на царството и на народа ти.

Историята в „Пирамиди“ от поредицата „Древни цивилизации“ е премесена с пустинна мистика, хаос, необмислени вярвания в богове и доста ненужни ритуали. Осмиването и иронията ще назоват небивалиците в този алтернативен вариант на Египет, а може би младият фараон Тепик все пак ще доведе така нужната реформа в царството си... или не.

Сър Тери Пратчет за пореден път успява да докаже, че може да сътвори великолепна и изпълнена с хумор история, в която падането от смях е гарантиран елемент от читателското ви изживяване.

Не е лесно да си фараон, ако все още си тийнейджър. Не ти е позволено да имаш пари у себе си, разни млади дами без никакви задръжки ти белят гроздето, всички си мислят, че от теб зависи слънцето да изгрее и посевите да изкласят, все ти се присънват седем тлъсти и седем мършави крави (едната от тях пък свири на тромбон), а отгоре на всичко Великата пирамида току-що е избухнала заради някаква си паракосмическа нестабилност. Освен това ти се налага да се справяш с разни наемни убийци, сфинксове, огромни дървени коне, безумни висши жреци, философи, свещени крокодили, богове, маршируващи мумии, строители на пирамиди, които все гледат да те изпързалят, а и с Хат, Лешоглавия бог на неочакваните гости. А всъщност мечтаеш да направиш нещо за младите хора и за градовете на живите в своята страна. Няма съмнение, че това е най-смешната книга за Света на Диска... след предишната.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Роден в Беконсфилд. През 1959 година постъпва във висшото техническо училище в Уайкомб. Първия си разказ \"The Hades Business\" публикува в училищното списание през 1961 год., а през 1963 год. същия разказ се появява в професионално издание. През 1965 год. напуска училището и се заема с журналистика. През 1971 год. публикува първия си роман \"Килимените хора\" (\"The Carpet People\"). Истинският успех идва при Пратчет през 1983 год. след публикацията на блестящия хумористично-фантастичен роман \"Цветът на магията\" (\"The Colour of Magic\"), с който започва грандиозния цикъл \"Discworld\".

Според статистиката, през 90-те години Пратчет е най-четения във Великобритания автор, неговите книги са най-продаваните в сравнение с който и да е от живите писатели. Според някои оценки, неговите книги са около 1% от всички книги, продадени във Великобритания.