Философският камък. От Евангелията до алхимичните трактати

Автор: Омраам Микаел Айванов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Благоговение; Просвета
Брой страници 286
Година на издаване 2023
Корици меки
Език български
Тегло 249 грама
Размери 11x18
ISBN 9786197374452
Баркод 9786197374452
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

"Евангелията могат да бъдат разбирани и тълкувани в светлината на химичната наука. Привидно, те само разказват какъв е бил животът на един човек - Иисус, роден две хилядолетия в Палестина; но в действителност, преминавайки през различните етапи на живота му от неговото рождение чак до смъртта и възкресението му, те описват също и алхимичните процеси.

Въпреки заклеймяването, на което е бил обект от страна на църковния клир, алхимията е проникнала дълбоко християнския мистицизъм и екзотеризъм още от Средновековието. И ако проучим някои фигури от външната и вътрешната страна на катедралата Нотр Дам дьо Пари (Парижката Света Богородица) или Нотр Дам дьо Шартът, ще открием, че строителите на катедралите са обладавали алхимични познания, за които има многобройни свидетелства в архитектурата и скулптурите на тези катедрали."
Омраам Микаел Айванов

Учителят Омраам Микаел Айванов (1900 - 1986), френски философ и педагог от български произход, пристига във Франция през 1937 г. Макар в своите беседи да засяга многобройни аспекти на науката за Посвещението, той уточнява: "Със своето учение искам да ви дам основните понятия за човешкото същество - как е устроено, връзките и отношенията му с природата, обменът, който трябва да извършва с другите същества и с всемира, за да пие от изворите на божествения живот."

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]